ep reino unido
TWITTER - Archivo

L'índex de preus al consum del Regne Unit va pujar un 4,2% durant els 12 mesos fins a l'octubre del 2021, davant del 3,1% del setembre, màxims d'una dècada. Els economistes enquestats per Reuters esperaven una xifra del 3,9%.

Aquestes dades mostren que el cost de la vida al Regne Unit s'ha disparat a l'octubre, i la xifra ja duplica l'objectiu fixat pel Banc d'Anglaterra (BoE per les sigles en anglès).

Pel que fa a la inflació subjacent, aquesta s'ha disparat fins al 3,4% des del 2,9% del mes anterior, en termes anualitzats. Comparat amb el mes anterior, l'IPC d'octubre ha pujat a l'1,1%, des del 0,3% del setembre, davant una previsió del 0,8% del consens de mercat.

El Banc d'Anglaterra va mantenir els tipus d'interès a principis d'aquest mes, i va desafiar les expectatives de molts inversors que es convertiria en el primer banc central important en apujar els tipus després de la pandèmia de coronavirus.

Altres dades publicades aquest dimecres mostren com les demandes al detall han escalat al 6% anualitzat a l'octubre, des del 4,9% anterior.

Noticias relacionadas

contador