ep reino unido 20210107132303
TWITTER - Archivo

La taxa d'atur ILO del Regne Unit ha caigut al 4,3% del juliol al setembre, davant la previsió de Reuters, que esperava que la taxa d'atur caigués al 4,4% des del 4,5% anterior.

Les dades d'ocupació publicades aquest dimarts han mostrat com els ocupadors britànics van afegir més treballadors a les seves nòmines a l'octubre després de la fi del pla de permisos del govern per protegir l'ocupació, cosa que podria alleujar les persistents preocupacions del Banc d'Anglaterra sobre els riscos de pujar els tipus dinterès.

El nombre de treballadores a les nòmines de les empreses va augmentar en 160.000, fins als 29,3 milions de treballadors, al mes passat, i que la taxa d'atur al tercer trimestre va caure més del que s'esperava.

El Banc d'Anglaterra, que sospesa quan pujar els tipus d'interès, està pendent de com es manté el mercat laboral després de l'expiració del pla, del qual es calcula que 1,1 milions de persones continuen acollides als últims dies.

L'Oficina Nacional d'Estadística ha dit que era possible que les persones acomiadades al final del pla de baixes laborals continuessin apareixent com a treballadors a les dades durant uns mesos més, mentre resolien el seu període de preavís.

"No obstant, les respostes a la nostra enquesta empresarial suggereixen que el nombre de persones acomiadades probablement sigui una petita part de les que segueixen en situació de regulació d'ocupació a finals de setembre del 2021", ha dit l'ONS.

Noticias relacionadas

contador