coronavirus le variant indien pourrait perturber le deconfinement dit boris johnson

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha advertit aquest dilluns que Rússia ha concentrat prou tropes a prop d'Ucraïna per a una "guerra llampec" en què intentaria prendre Kíev, mentre l'OTAN ha avisat que els seus membres estan preparant les seves forces militars a l'espera d'un possible atac.

Els comentaris del primer ministre del Regne Unit, recollits per Financial Times, s'han produït aquest dilluns mentre l'OTAN ha enviat més vaixells i avions de combat als països aliats de l'est d'Europa en resposta als temors creixents d'una possible invasió russa d'Ucraïna.

Johnson ha declarat que els serveis d'intel·ligència tenien clar que hi havia 60 grups de combat russos a les fronteres d'Ucraïna, cosa que ha descrit com a prova d'un "pla per a una guerra llampec que podria acabar amb una entrada a Kíev".

"Això seria un pas desastrós", ha declarat Johnson. Per a Moscou, qualsevol invasió "serà un assumpte dolorós, violent i sagnant", ha afegit. "Crec que és molt important que la gent a Rússia entengui que això podria ser una nova Txetxènia". Rússia ha desplegat més de 106.000 soldats a prop de la frontera amb Ucraïna durant els últims mesos, i ha desfermat el temor d'una nova invasió del país.

Durant el cap de setmana, el Regne Unit ha apuntat que tenia proves que el president rus Vladimir Putin estava intentant instal·lar un règim a Kíev. Mentre que les potències occidentals han fet pública una sèrie d'informació sobre les suposades intencions de Rússia, Moscou ha negat repetidament que tingui plans d'envair el país. Però el Kremlin ha dit que el risc de conflicte era "molt alt" a la regió fronterera de l'est de Donbàs, on més de 14.000 persones han mort des del 2014 en una guerra de lenta evolució amb els separatistes recolzats per Rússia.

Noticias relacionadas

contador