ucraniacbrusia1

Els EUA han ordenat que tots els ciutadans nord-americans a Ucraïna abandonin el país immediatament, a causa de l'extraordinari desplegament militar de Rússia a la frontera.

"La nostra recomanació als ciutadans nord-americans que es troben actualment a Ucraïna és que considerin la possibilitat d'abandonar el país utilitzant opcions de transport comercials o privades", va dir un alt funcionari del Departament d'Estat diumenge a la nit en una trucada amb periodistes.

Durant mesos, Occident ha observat un extraordinari desplegament de forces i equips russos a la frontera amb Ucraïna.

L'acumulació ha evocat l'annexió russa del 2014 de Crimea, una península al Mar Negre, que va provocar un enrenou internacional i va desencadenar una sèrie de sancions contra Moscou. La presa de Crimea també va suposar la sortida de Rússia del Grup dels 8, o G-8, en referència a les vuit principals economies mundials.

"Les condicions de seguretat, particularment al llarg de la frontera d'Ucraïna i a la Crimea ocupada per Rússia ia l'est d'Ucraïna controlat per Rússia són impredictibles i es poden deteriorar amb poc avís", va afegir el funcionari, que va parlar sota la condició d'anonimat per compartir-ne detalls.

Un segon funcionari d'alt nivell del Departament d'Estat va dir que no podien proporcionar el nombre exacte de ciutadans nord-americans que resideixen o viatgen actualment a Ucraïna.

"Els ciutadans nord-americans no estan obligats a registrar els viatges a un país estranger i no en mantenim una llista completa", va explicar el funcionari.

Noticias relacionadas

contador