blinken-approuve-l-approche-de-trump-a-l-egard-de-la-chine

El secretari d'Estat dels Estats Units, Antony Blinken, va reiterar diumenge la seva advertència contra una invasió russa d'Ucraïna, dient que qualsevol ingerència agressiva de Rússia seria resposta amb "severitat".

"Si una sola força russa addicional entra a Ucraïna de forma agressiva, com he dit, això desencadenaria una resposta ràpida, severa i unida de nosaltres i d'Europa", va dir Blinken en una entrevista al programa State of the Union de la CNN.

El president Joe Biden havia fet la mateixa advertència dissabte, segons un funcionari de la Casa Blanca. El president es va reunir amb el seu equip de seguretat nacional per discutir la continua agressió.

Rússia ha estat acumulant tropes a prop de la frontera amb Ucraïna, provocant la preocupació d'Occident que el Kremlin llanci una incursió a la nació d'Europa de l'Est. Segons els serveis d'intel·ligència dels Estats Units, la invasió es podria produir tan aviat com d'aquí a un mes. Moscou, per part seva, ha dit que no té plans d'envair.

En un esforç per dissuadir el Kremlin, l'administració de Biden, juntament amb els seus aliats occidentals, han advertit de l'aplicació de dures sancions. La vicesecretària d'Estat, Wendy Sherman, va dir que les sancions pretenen dirigir-se a institucions financeres russes clau i als controls d'exportació d'indústries crucials.

Els Estats Units han subratllat que esperaran per imposar sancions, en un esforç per reforçar la posició dels aliats.

"Quan es tracta de sancions, el propòsit és dissuadir l'agressió russa. Així que si s'activen ara, es perd l'efecte dissuasori", va dir.

Ja s'han fet múltiples discussions d'alt nivell entre funcionaris nord-americans i europeus i els seus homòlegs russos. Els propers passos depenen del president rus Vladimir Putin, va dir Blinken.

"Hem donat a Rússia dos camins. Hi ha un camí de diplomàcia i diàleg... Però també hi ha un camí de la seva renovada agressió i conseqüències massives", va dir Blinken. Mentre que un diàleg productiu és el pas preferit, va dir Blinken, els Estats Units segueixen reforçant la seva defensa.

Noticias relacionadas

contador