theresa may pool
Charles McQuillan/Pool image/Getty Images

El Parlament britànic ha clavat aquest dilluns un nou revés a la primera ministra, Theresa May, amb l'aprovació del’anomeda Esmena Letwin, que permet al Parlament assumir el timó sobre les decisions relatives al Brexit. L'esmena ha sortit endavant amb el suport de tres secretaris d'estat que han dimitit dels seus càrrecs per votar en contra de May.

Els dimissionaris són el secretari d'Estat de Negocis, Richard Harrington, el secretari d'Estat d'Afers Exteriors, Alistair Burt i el secretari d'Estat de Sanitat, Steve Brine.

El Parlament ha aprovat així l'esmena amb 329 vots a favor i 302 en contra, un marge molt més gran del que esperaven els analistes. La iniciativa plantejada pel diputat conservador Sir Oliver Letwin per la qual el Parlament tindria el poder de confeccionar l'agenda de votacions i arrabassaria així de manera efectiva el control del Brexit a May amb l'objectiu d'aconseguir una nova majoria per superar l'actual bloqueig després del rebuig en dues ocasions pels Comuns de l'Acord de Retirada que defensa May.

La proposta modifica les normes del Parlament de forma excepcional i per a un sol dia, el 27 de març, perquè els diputats puguin debatre i votar fórmules alternatives sobre el Brexit en el que es coneix en argot parlamentària com "vot indicatiu".

Aquest mateix dilluns May reconeixia en seu parlamentària que no compta amb el suport necessari per sotmetre el seu acord de Brexit a una tercera votació a la Cambra dels Comuns, si bé, ha deixat clar que seguirà discutint amb els parlamentaris per aconseguir el seu suport.

Noticias relacionadas

contador