brexit

La Unió Europea (UE) està disposada a concedir una pròrroga del Brexit fins al 22 de maig, just abans que se celebrin les eleccions europees. Això sí, aquesta ampliació de la sortida del Regne Unit del bloc comunitari està condicionada al fet que el Parlament britànic aprovi l'acord que Theresa May va negociar amb Brussel·les. Quines dates cal tenir presents fins aleshores?

29 DE MARÇ

Aquesta era la data fixada per al Brexit, abans que s'estudiés l'opció de prorrogar la sortida. És just dos anys després que el 29 de març de 2017 comencessin les negociacions entre el Govern del Regne Unit i la UE. Finalment no serà aquest el primer dia dels britànics fora del bloc comunitari, però és la data límit perquè el Parlament britànic decideixi si vol sortir amb acord o dur a terme un Brexit dur.

12 D'ABRIL

En el cas que Westminster decideixi rebutjar el pacte de sortida, la propera data fixada en el calendari serà el 12 d'abril. Abans d'aquest dia, els parlamentaris hauran de prendre una altra decisió de gran rellevància: sol·licitar una altra pròrroga del Brexit més enllà del 22 de maig que ja ha acceptat la Unió Europea.

Això sí, el Regne Unit haurà d'aclarir a Brussel·les per què necessita aquest nou perllongament. En el cas que des de la UE acceptin aquesta petició, el país anglosaxó haurà de participar en les eleccions europees que se celebren entre el 23 i el 26 de maig.

22 DE MAIG

Aquesta és, de moment, la nova data límit per al Brexit, sempre que es voti a favor de l'acord o el bloc comunitari es negui a prorrogar de nou la sortida. Fins llavors, el Parlament britànic tindria dos mesos per tirar endavant la legislació necessària per a una sortida ordenada de la UE.

Noticias relacionadas

contador