theresa may premier brexit
Flickr

La primera ministra britànica, Theresa May, va traslladar diumenge a diversos parlamentaris partidaris del Brexit que presentarà la seva renúncia com a cap del govern si aconsegueix que la Cambra dels Comuns aprovi el seu pla per al procés de sortida de la Unió Europea, segons ha informat la cadena de televisió ITV.

"M'han dit amb fiabilitat que Theresa May ha dit a Boris Johnson, Ian Duncan Smith, Steve Baker, Jacob Rees-Mogg i David Davis que ella dimitirà si voten a favor del seu acord, incloent-hi la salvaguarda que ells odien", ha assegurat el cap de Política de la cadena ITV, Robert Peston. "Ella no n’ha donat detalls. Per la qual cosa no hi ha molta confiança que realment dimiteixi", ha afegit.

May afronta una nova setmana crucial per al futur del seu país, amb la votació en la qual la Cambra dels Comuns s'ha de pronunciar sobre el seu pla per al Brexit, després que la Unió Europea li donés un ultimàtum per aclarir els seus plans la setmana passada a la cimera de Brussel·les.

Des de la seva pròpia formació, el Partit Conservador, creixen les veus que demanen que May presenti la seva dimissió per aplanar el camí en el procés del Brexit. Andrew Bridgen, un parlamentari 'tory' que és partidari d'un Brexit dur, ha subratllat que la 'premier' ha de renunciar. "Confio que el Gabinet li digui a la primera ministra que s'ha acabat el joc", ha dit Bridgen, en declaracions a la cadena de televisió Sky News.

"Crec que la primera ministra no té la confiança del partit al Parlament. Clarament no té la confiança del govern i no té la confiança dels membres del partit", ha assegurat el parlamentari 'tory'.

Bridgen ha advocat per celebrar noves eleccions per elegir uns parlamentaris que siguin més partidaris del Brexit, però ha deixat clar que no donarà suport als laboristes per tombar l'Executiu actual.

Per la seva banda, el diputat conservador euroescèptic Nigel Evans ha afirmat que May hauria de tenir temps per aprovar el seu pla del Brexit al Parlament abans que es triï una altra persona per liderar les negociacions amb la Unió Europea.

"Hi ha clarament diverses persones que no volen la primera ministra en la propera fase de les negociacions sobre les relacions comercials futures entre nosaltres i la Unió Europea", ha dit Evans, en declaracions a la BBC. Evans ha subratllat que May hauria de dimitir si no aconsegueix que la Cambra dels Comuns aprovi el seu pla en la tercera votació.

Un altre diputat conservador, Oliver Letwin, ha explicat a la BBC que confia que el Brexit tiri endavant celebrant una sèrie de votacions indicatives per fixar les alternatives a l'acord presentat per May.

Noticias relacionadas

contador