ep archivo   sede de vodafone en madrid a 15 de septiembre de 2021 en madrid espana
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo

El grup britànic Zegona Communications ultima la compra d'"almenys" el 50% de Vodafone Espanya per 2.500 milions d'euros, segons ha publicat Bloomberg, en una operació que valoraria el negoci espanyol de l'operadora britànica en 5.000 milions.

  • 4,13€
  • -0,63%
  • 0,78£
  • 1,87%

Vodafone va penjar el cartell d''es ven' a la seva filial espanyola, i fa unes setmanes es va publicar que Zegona n'estava negociant la compra. A més, durant els darrers dies s'ha publicat que hi ha altres fons interessats.

La novetat ara és que Zegona ja ha aconseguit el finançament necessari per fer l'operació, i que un acord sembla imminent, ja que les dues parts estan finalitzant els detalls de la transacció.

Segons el que s'ha publicat, l'oferta de Zegona s'ha imposat a la del fons RRJ Capital, que ja va invertir 500 milions d'euros el 2021 en Vantage Towers, la unitat europea de torres de telefonia mòbil de Vodafone.

ÀMPLIA EXPERIÈNCIA EN AQUESTES OPERACIONS

Zegona és un grup britànic amb àmplia experiència al sector de les telecomunicacions, i que ja ha participat en altres operacions destacades a Espanya.

Per exemple, va vendre el 21,44% de la participació que controlava a Euskaltel per gairebé 428 milions d'euros després de la venda a MásMóvil, amb una plusvàlua del 80%.

L'entitat, fundada, dirigida i presidida per Eamonn O'Hare, ja va assenyalar posteriorment que seguia "buscant activament la nostra propera oportunitat d'inversió" al sector europeu de les telecos.

O'Hare té una àmplia experiència en aquest mercat, ja que des del 2009 al 2013 va ser director financer de Virgin Media.

L'estratègia de Zegona consisteix a "invertir en empreses del sector de telecomunicacions europeu amb l'objectiu de millorar-ne el rendiment i oferir rendibilitats atractives per als accionistes, amb una estratègia de 'Comprar-Reparar-Vendre'".

A més de l'equip directiu, que controla més del 27% del capital de Zegona, la companyia està participada per altres fons d'inversió com ara Marwyn Investment (12,5%), Artemis Investment (9,5%), Fidelity Investments (6,5%) o Aberforth Partners (4%).

Noticias relacionadas

contador