ep archivo   vodafone 5g lab el espacio de innovacion de vodafone
VODAFONE - Archivo

El grup britànic cotitzat Zegona Communications negocia la compra de Vodafone España mitjançant una OPA inversa, segons ha confirmat en un comunicat.

  • 0,76£
  • 3,85%

"La companyia confirma que està en converses amb Vodafone en relació amb l'adquisició potencial del negoci espanyol, i amb bancs en relació amb el seu finançament".

En aquest sentit, el comunicat ha afegit que la compra "segueix subjecta, entre altres coses, d'un acord sobre els termes finals amb Vodafone, finalització del seu exercici de due diligence (revisió de comptes) i formalització dels acords de finançament".

"Per tant", ha assenyalat Zegona, "no hi ha certesa que l'adquisició potencial es dugui a terme, ni pel que fa als termes finals d'aquesta adquisició".

"Es farà un nou anunci quan sigui apropiat", ha conclòs el comunicat emès per Zegona.

OPA INVERSA

Sobre l'estructura de l'operació, Zegona ha explicat que "si es completés la possible compra, constituiria una adquisició inversa (Reverse Takeover - RTO)", terme també conegut com a OPA inversa. Una OPA inversa és el procés en què una petita empresa adquireix una companyia més gran.

En aquest cas, en ser Zegona una companyia cotitzada al mercat britànic, ha afegit que "segons les regles de cotització", la futura companyia "hauria de sol·licitar la readmissió de les seves accions a la Llista Oficial i al Mercat Principal de la Borsa de Valors de Londres, si l'FCA (el regulador) aprova la nova estructura del grup, ampliada per l'adquisició potencial, com a resultat de l'adquisició inversa, de conformitat amb la Regla de Cotització 5.6.21.

En aquest sentit, Zegona ha sol·licitat a l'FCA la suspensió de la seva cotització a la Borsa de Londres, en espera que la possible operació es dugui a terme.

ÀMPLIA EXPERIÈNCIA EN AQUESTES OPERACIONS

Zegona és un grup britànic amb àmplia experiència al sector de les telecomunicacions, i que ja ha participat en altres operacions destacades a Espanya.

Per exemple, va vendre el 21,44% de la participació que controlava a Euskaltel per gairebé 428 milions d'euros després de la venda a MásMóvil, amb una plusvàlua del 80%.

L'entitat, fundada, dirigida i presidida per Eamonn O'Hare, ja va assenyalar posteriorment que seguia "buscant activament la nostra propera oportunitat d'inversió" al sector europeu de les telecos.

O'Hare té una àmplia experiència en aquest mercat, ja que des del 2009 al 2013 va ser director financer de Virgin Media.

L'estratègia de Zegona consisteix a "invertir en empreses del sector de telecomunicacions europeu amb l'objectiu de millorar-ne el rendiment i oferir rendibilitats atractives per als accionistes, amb una estratègia de 'Comprar-Reparar-Vendre'".

En aquest escenari, Vodafone ja va col·locar fa uns mesos el cartell d''es ven' a la seva filial espanyola, que no ha ofert el retorn esperat al grup britànic, i ara Zegona està buscant finançament per a aquesta transacció.

L'abril, es va publicar que les ofertes rebudes per part d'inversors privats valoraven el negoci espanyol en 3.660 milions d'euros.

Expansión ha publicat que la filial espanyola estaria sent valorada en uns 5.000 milions d'euros, encara que aquesta xifra no ha estat confirmada per Zegona.

A més de l'equip directiu, que controla més del 27% del capital de Zegona, la companyia està participada per altres fons d'inversió com ara Marwyn Investment (12,5%), Artemis Investment (9,5%), Fidelity Investments (6,5%) o Aberforth Partners (4%).

Noticias relacionadas

contador