ep filed - 07 may 2018 us san francisco the uber company logo at the companys headquarters frances
Christoph Dernbach/dpa - Archivo

Les accions d'Uber estan pujant més d'un 5% aquest dilluns, després d'informar de la compra de Postmates per 2.650 milions de dòlars (2.340 milions d'euros) en accions. A la preobertura han arribat a disparar-se més d'un 9%.

La companyia preveu emetre prop de 84 milions de nous títols ordinaris per apoderar-se del 100% del capital de la seva competidora, segons ha informat l'empresa. Això representa al voltant del 4,8% de les accions en circulació.

Amb aquest acord, que s'espera per al primer trimestre de 2021, Uber planteja mantenir l'aplicació de Postmates en funcionament, amb l'objectiu que funcioni per separat d'Uber Eats.

"Uber i Postmates han compartit durant molt de temps la creença que plataformes com la nostra poden impulsar molt més que només el lliurament d'aliments: poden ser una part molt important del comerç local i les comunitats, la qual cosa és encara més important durant crisi com la de la COVID-19", ha explicat el cap Executiu d'Uber, Dara Khosrowshahi.

El moviment es produeix després de l'intent fallit de comprar Grubhub. En aquest cas, el va avançar per la dreta Just Eat, que es va fer amb la companyia a mitjan juny per 6.500 milions d'euros.

L'objectiu aleshores era el mateix que el que cerca amb la compra de Postmates, combinar el negoci amb el d'Uber Eats. Una línia contrària a la de Just Eat, que va informar de la intenció de crear una de les companyies de menjar de lliurament a domicili més gran del món

Noticias relacionadas

contador