eeuu tiktok portada

Només unes hores després que el grup xinès ByteDance hagi assegurat que mantindrà una participació majoritària (el 80%) de TikTok Global, la nova companyia que proveirà els serveis de la famosa xarxa social als Estats Units, el president Donald Trump amenaça amb un nou veto.

  • -
  • -

El president estatunidenc assegura que no donarà via lliure a l'operació si la companyia xinesa manté el control, segons ha declarat en una entrevista a la cadena Fox.

No obstant això, ha aclarit que l'esperat és que la companyia xinesa redueixi la seva posició de control i es dilueixi a través d'una oferta pública d'accions de la nova societat.

"Ells no tindran res a veure [amb l'operativa del negoci als Estats Units]. En cas contrari, no permetrem l'acord", ha assegurat durant l'entrevista.

"El negoci ha d'estar controlat, totalment controlat, per Oracle", ha recalcat Trump. "Entenc que sortiran a borsa i compraran la resta", ha indicat durant l'entrevista en referència a la companyia estatunidenca. "I si esbrinem que no tenen el control total, no aprovarem l'acord".

Cal recordar que només el 20% del capital del nou negoci estarà inicialment en mans estatunidenques. En concret, Oracle en tindrà el 12,5% i Walmart un 7,5%.

Noticias relacionadas

contador