ep logo de tiktok
Jens Kalaene/dpa-Zentralbild/dpa - Archivo

La xinesa ByteDance ha assegurat aquest dilluns que posseirà una participació majoritària del 80% de TikTok Global, la nova companyia que proveirà els serveis de la famosa xarxa social als Estats Units. El 20% restant correspondrà a les estatunidenques Oracle (12,5%) i Walmart (7,5%).

Aquest anunci contrasta amb les declaracions del president dels EUA, Donald Trump, que porta setmanes asseverant que TikTok deixaria d'estar relacionada amb el país asiàtic. "Serà una empresa nova que no tindrà res a veure amb cap territori exterior, amb cap país exterior. No tindrà res a veure amb la Xina", remarcava aquest dissabte després d'insistir que la nova companyia estaria en mans estatunidenques.

ByteDance s'ha negat a cedir el control de TikTok i ha qualificat les paraules del mandatari nord-americà com un "rumor". Per part seva, Oracle i Walmart han rebutjat fer comentaris sobre aquest tema, segons la informació de Reuters. No obstant això, el 41% de ByteDance és propietat d'inversors estatunidencs, dada en el qual es pot recolzar Trump per defensar la primacia dels EUA en la futura companyia.

TRUMP VA DONAR EL VISTIPLAU A L'ACORD

El president estatunidenc es va negar la setmana passada a aprovar qualsevol tipus d'operació en la qual la Xina continués mantenint poder a TikTok. Finalment, aquest dissabte donava el seu vistiplau a la unió entre ByteDance, Oracle i Walmart perquè l'aplicació continuï funcionant als EUA, encara que no està tot tancat. "He donat la meva benedicció a l'acord, si l'aconsegueixen seria genial i, si no, també estaria bé, però és un gran acord per als EUA", va destacar.

L'acord contempla que Oracle tingui accés de seguretat al codi font de TikTok, encara que descarta la transferència d'algorismes i altres tecnologies. A més, perquè ByteDance es faci amb el 80% de la nova companyia, es durà a terme una ronda de finançament previ a l'Oferta Pública Inicial (OPI). I en els pròxims dotze mesos es preveu que surti a cotitzar a Wall Street.

Noticias relacionadas

contador