ep la presidenta de banco santander ana botin en la conferencia internacional de banca 2019
BANCO SANTANDER - Archivo
4,51€
  • -0,03€
  • -0,73%

Banc Santander és el pitjor títol de l'IBEX aquest dimecres. Els analistes de Deutsche Bank han retallat la seva valoració i han baixat la recomanació a 'mantenir' des de 'comprar' i el preu objectiu des dels 4,90 euros fins als 3,75 euros. El banc alemany considera que el problema de capital "seguirà llastrant les accions" de l'entitat presidida per Ana Botín.

Amb tot, Deutsche anticipa que el banc espanyol registri "un creixement de benefici net lleu de cara als dos pròxims anys amb un rote una mica per sobre de l'10%".

Els principals catalitzadors alcistes del títol són "una construcció de capital millor de l'esperada, un entorn macro més fort de l'esperat a mercats rellevants com el Brasil, el Regne Unit i Espanya, una pujada de tipus major de l'anticipada...".

En relació als requisits mínims de capital, el Santander sí que compleix els exigits pel BCE (Banc Central Europeu) de cara a 2020.

L'entitat ha assenyalat que tenint en compte els seus nivells actuals de capital, tant a nivell consolidat com individual, els requeriments del BCE "no impliquen cap limitació de distribucions en forma de dividends, de retribució o remuneració variable o de pagaments als titulars dels valors de Additional Tier 1 de Santander".

INCERTESA POLÍTICA PERÒ NO MASSA

L'entitat alemanya també passa revisió a la resta de banca espanyola. A Sabadell, Bankinter i Bankia els reitera el consell de 'mantenir'. Només BBVA, Caixabank, Unicaja i Liberbank aconsegueixen mantenir la seva confiança i la recomanació de 'comprar'. Deutsche també fa referència a la incertesa política espanyola.

La seva hipòtesi central segueix sent un govern de coalició entre PSOE i Podem amb els socialistes compensant "l'extremisme de les polítiques" de la formació lila. Al seu torn, Deutsche també apunta la ministra d'Economia, Nadia Calviño, i la necessitat del suport dels partits nacionalistes i de centredreta com un altre contrapès enfront dels de Pablo Iglesias.

Noticias relacionadas

contador