ep plataforma petrolifera extraccion de petroleo prospecciones repsol hidrocarburo recursos gas
REPSOL - Archivo

Repsol es desploma un 5% a la sessió d'aquest dijous. La cotitzada de l'Ibex ha estat objecte, juntament amb la resta de petrolieres, d'una tisorada d'HSBC i JP Morgan al sector arran del 'crash' del petroli. La primera li manté el consell de 'comprar' però en rebaixa el preu de 15,75 euros a 9,90 euros. La segona en rebaixa la recomanació de 'sobreponderar' a 'mantenir' i en retalla el preu de 17,50 euros a 11 euros. Tot això, mentre el títol cotitza a 8,80 euros.

  • 14,48€
  • -0,10%

La resta d'empreses del sector tampoc no se'n lliuren: JP Morgan rebaixa també el consell a Shell de 'sobreponderar' a 'mantenir'. Per part seva, HSBC passa la tisora pels preus objectius de totes elles, des d'Exxon Mobil a Equinor passant per BP, Total i Chevron.

Aquesta última casa d'anàlisi reconeix la "profunda deterioració de les condicions macro" que l'ha empès a recalibrar totes les seves perspectives de les petrolieres. Tenint en compte l'entorn actual, HSBC reconeix que només es refia de BP i Total.

De Repsol n'apunten que té "una menor exposició a l''upstream' que la majoria de rivals" i subratllen també que "el seu negoci de 'downstream' ha demostrat robustesa recentment".

Credit Suisse ha estat la darrera d'aquestes entitats a passar l'esquiladora per les petrolieres. Almenys, reconeix que la companyia espanyola continua estant ben posicionada respecte a la resta de competidors, malgrat tot.

El petroli segueix sense aixecar el cap. Aquest dijous torna a caure un 7% i el West Texas se situa a 31 dòlars per barril amb el Brent a 33 dòlars. L'esquist es veu al seu torn pressionat per l'anunci de Trump de suspendre els vols que uneixen Europa amb els EUA des del divendres als 30 dies següents com a precaució pel coronavirus.

Noticias relacionadas

contador