ep archivo   concesionario de tesla en madrid
TESLA - Archivo

Tesla accelera en borsa a causa de les bones previsions per als cotxes elèctrics. L'últim informe d'Ernst&Young sobre el sector indica que les vendes d'aquest tipus d'automòbils a Europa, els EUA i la Xina superaran les vendes de motors de gasolina al 2033, cinc anys abans del que estava previst anteriorment.

  • 168,29$
  • -1,11%

A més, Tesla és notícia perquè, segons un rànquing elaborat per cars.com, el Model 3 desenvolupat per la companyia va ocupar el primer lloc a l'índex 2021 American-Made Index, que examina una varietat de factors per veure quin automòbil contribueix més a l'economia nord-americana i al mercat laboral nord-americà.

"Una altra bona notícia per als cotxes elèctrics és, sens dubte, l'augment dels preus del petroli. El cru Brent es consolida per sobre dels 75 dòlars per barril, mentre que el cru nord-americà supera els 73 dòlars", explica Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote.

Les accions de Tesla pugen un 3% a la preobertura de Wall Street, després de repuntar un 5% aquest dimecres durant la sessió regular, fins als 656,57 dòlars. El valor s'ha mogut en un amplíssim rang lateral durant l'últim any, ja que el 25 de juny de 2020 cotitzava als 187 dòlars.

Des de llavors, va protagonitzar un gegantesc ral·li alcista a Wall Street que el va portar a tocar els 900 dòlars el passat 25 de gener. No obstant això, des de llavors ha corregit amb força i ha cotitzat amb una gran volatilitat.

En qualsevol cas, la seva capitalització borsària de 622.000 milions de dòlars supera la del conjunt de grans fabricants mundials, com Toyota, Volkswagen, BMW, Daimler, General Motors, Renault, Stellantis i Ford.

Noticias relacionadas

contador