ep archivo   nuevo tesla model s
TESLA - Archivo

Tesla ha començat els lliuraments del seu nou Model S Plaid, una versió d'alt rendiment de la berlina elèctrica insígnia de la companyia, presentada aquest dijous amb un esdeveniment transmès en directe a la pista de proves de la companyia a prop de la seva fàbrica a Fremont, Califòrnia. Un model "més ràpid que Porsche, però més segur que Volvo", segons paraules de Musk.

  • 162,13$
  • 12,06%

El líder de disseny de la companyia, Franz von Holzhausen, va exercir de mestre de cerimònies i va portar un mall a l'escenari per presentar el CEO, Elon Musk, una al·lusió humorística a un esdeveniment anterior en què von Holzhausen va trencar i va destrossar les finestres d'un Cybertruck a l'escenari.

Musk va fer la seva entrada dijous conduint un Model S Plaid al voltant de la pista de proves de Tesla i cap a l'escenari abans de sortir entre els crits dels clients i fans selectes convidats a l'esdeveniment.

Anteriorment, Musk havia promès que el Tesla Model S Plaid oferiria una acceleració de 0 a 100 km/h en menys de 2 segons, i aquest dijous va presumir de "trencar la barrera dels 2 segons".

Musk va dir que el nou Model S seria "més ràpid que Porsche, però més segur que Volvo". Però també va advertir d'algunes de les seves pròpies afirmacions sobre seguretat en assenyalar que l'NHTSA encara no ha qualificat el Model S com a segur.

Tesla hauria de "lliurar els primers 25 cotxes aquesta nit, diversos centenars de cotxes per setmana aviat i milers per setmana el proper trimestre", va dir Musk.

Segons el lloc web de Tesla, el Model S Plaid, amb tres motors i tracció total, té 1.020 cavalls de potència, una bateria amb una autonomia estimada per l'EPA de fins a 390 milles i pot arribar a una velocitat màxima de 200 milles per hora, si està equipat amb les rodes i els pneumàtics adequats. Aquests no estaran disponibles fins a la tardor, segons la lletra petita de la pàgina web.

Dijous, Musk no va oferir detalls significatius sobre el paquet de bateries del Model S Plaid, dient simplement: "Tenim un paquet de bateries totalment nou". (Tesla està lluitant per fabricar una cèl·lula de bateria 4680 que va dissenyar i pretén utilitzar als seus propis vehicles algun dia).

contador