ep tesla model 3 20190328144008
TESLA

Tesla està retirant de mercat més de 700 unitats del seu automòbil elèctric Model 3, que van ser exportats a la Xina, on durant els últims mesos -després d'una sèrie d'informes negatius de consumidors i mitjans d'error de frens i col·lisions- la marca d'automòbils d'Elon Musk també ha estat objecte d'un major escrutini regulador. L'anunci segueix a la retirada de desenes de milers de vehicles Tesla a la Xina i els EUA durant els últims mesos.

  • 168,47$
  • -2,04%

La retirada afecta un total de 734 vehicles produïts el 2019, segons ha informat l'Administració Estatal de Regulació del Mercat al seu lloc web citant el pla presentat per Tesla.

Els cotxes en qüestió presenten problemes amb el cinturó de seguretat, que podrien augmentar el risc de lesions en els passatgers en cas d'una col·lisió. S'han observat també errors relacionats amb les llantes, que podrien augmentar el risc d'accident, segons ha afirmat aquest dijous el regulador del mercat de govern central.

Tesla notificarà als propietaris d'automòbils afectats i realitzarà inspeccions i reparacions gratuïtes, segons el comunicat recollit per 'CNBC'.

Arran d'aquest succés, les accions de Tesla cauen a prop d'un 2% en el 'after hours' després de deixar-se un 3% aquest dimecres.

El fabricant d'automòbils amb seu als EUA va obrir una fàbrica a Xangai el 2019 i va començar a distribuir-hi els Model 3 fabricats l'any passat. El Model 3 de Tesla s'ha classificat com un dels tres cotxes elèctrics més venuts a la Xina continental, superant en vendes models de preu similar d'empreses emergents xineses com Nio. No obstant això, un automòbil econòmic anomenat Wuling Hongguang Mini EV ha pujat el primer lloc durant els últims mesos.

Noticias relacionadas

contador