ep archivo   telefonica
TELEFÓNICA - Archivo

L'operació de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) sobre Telefónica ha estat ben rebuda pel mercat. No només el valor puja aquest dimarts a l'IBEX, sinó que, a més, els analistes valoren positivament que el Govern, a través d'aquest organisme, ja hagi assolit una participació del 3% en la companyia, convertint-se així en accionista significatiu.

  • 4,16€
  • -0,69%

La SEPI va comunicar aquest dilluns, després del tancament del mercat, que havia adquirit accions de Telefónica equivalents al 3,044% del capital, i per això no ha estat fins avui quan la notícia s'ha cotitzat a la borsa.

Es tracta d'un primer pas, i s'espera que aquest organisme continuï augmentant la seva participació en la teleco, sobretot tenint en compte que al mes de desembre passat el Consell de Ministres va aprovar encarregar a la SEPI comprar el 10% del capital de l'operadora.

Alhora, CaixaBank també va comunicar que se n'ha desprès d'un 1%, baixant així la seva participació fins al 2,51%, alhora que Criteria hi augmenta la seva posició. L'objectiu és que la participació conjunta se situï per sobre del 5%, encara que ara mateix és al 5,07%.

Segons els experts de Renta 4, l'operació comunicada per la SEPI "reforça l'espanyolitat" de Telefónica, ja que està representada a més, per CaixaBank, màxim accionista (5,07%) incloent-hi Criteria (2,56%) i BBVA (4,839%)".

"Creiem que la SEPI continuarà comprant títols al mercat per continuar construint la seva participació fins al 10%, un suport que considerem clau per a la cotització de Telefónica als propers mesos", defensen des d'aquesta empresa. Aquests experts, de fet, mantenen el preu objectiu que atorguen als títols de la companyia, de 4,6 euros, i el seu consell de sobreponderar.

BERENBERG N'ELEVA EL PREU

Per la seva banda, els estrategs de Berenberg han publicat aquest dimarts un informe en què eleven el preu objectiu que atorguen als títols de Telefónica fins als 3,90 euros, des dels 3,30 euros anteriors, i reiteren el consell de mantenir.

"Amb Telefónica España aconseguint un creixement continu dels ingressos, una tornada al creixement de l'Ebitda i una menor despesa de capital, esperem que tingui un bon 2024, financerament", expliquen els analistes de la companyia alemanya.

Tot i això, també apunten que les raons d'aquesta millora de l'Ebitda "són de naturalesa única, i després d'aquest any creiem que es reprendrà la tendència a llarg termini de dilució del marge, i la divisió també pot enfrontar el risc d'una reducció dels ingressos majoristes de Digi".

Per tècnic, segons explica l'expert de Borsamania César Nuez, Telefónica ofereix un molt bon aspecte després d'aconseguir superar la resistència del curt termini que presenta als 3,945 euros. A més, aconsella estar atents, perquè és probable que durant les properes sessions puguem veure un atac al nivell dels 4,38 euros.

Noticias relacionadas

contador