ep vista de la sede de telefonica a 28 de noviembre de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

La Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) durà a terme l'adquisició de fins a un 10% del capital social de Telefónica per complir una decisió presa pel Consell de Ministres a proposta de la vicepresidenta quarta i ministra d'Hisenda i Funció Pública, Maria Jesús Montero, segons la informació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 4,15€
  • 0,24%

L'entrada de l'organisme al capital social de Telefónica ha estat comunicada després del tancament del mercat espanyol, per la qual cosa no ha tingut un efecte sobre la cotització de la teleco espanyola que previsiblement es traslladarà a la sessió d'aquest dimecres. Tot i això, les accions de la companyia que cotitzen als EUA s'han disparat un 5%.

La participació de la SEPI té "vocació de permanència", i l'organisme considera que "permetrà proporcionar a Telefónica una estabilitat accionarial més gran perquè la companyia assoleixi els seus objectius i, per tant, contribuirà a la salvaguarda de les seves capacitats estratègiques".

"Telefònica és una companyia líder a l'àmbit de les telecomunicacions tant a Espanya com al pla internacional. Desenvolupa un conjunt d'activitats que resulten de rellevància crucial per a l'economia, el teixit productiu, la investigació, la seguretat, la defensa i, a definitiva, el benestar dels ciutadans", destaca el Ministeri d´Hisenda en un comunicat.

La companyia, a més, "proporciona els serveis i les infraestructures de telecomunicacions de la Infraestructura Integral d'Informació per a la Defensa en territori nacional i en operacions militars a l'exterior, comptant, per tant, amb un sòlid posicionament en aquest sector".

L'organisme "procedirà a dur a terme els tràmits i les actuacions que permetin posar en marxa el procés per, minimitzant l'impacte en la cotització, completar l'adquisició del volum d'accions necessari".

"Així mateix, l'entrada al capital de la companyia va en línia amb els països del nostre entorn. Alemanya ostenta un 13,8% del capital de Deutsche Telekom, França disposa d'un 13,4% en Orange, i Itàlia, que ha adoptat l'agost del 2023 un acord per incrementar fins al 20% la seva participació en la companyia que agrupa els actius de telefonia fixa de Telecom Italia", afegeix

El Govern estava alertant sobre la seva intenció de reforçar la presència del sector públic a la companyia des que Saudi Telecom Company (stc Group), principal operador saudita, va comprar a principis de setembre una participació del 9,9% a Telefónica per un import total de 2.100 milions d'euros,

Noticias relacionadas

contador