ep archivo   el presidente ejecutivo de telefonica jose maria alvarez pallete
Alberto Ortega - Europa Press - Archivo

"Per ara, STC no ha sol·licitat un seient al Consell d'Administració, en espera que el govern espanyol es pronunciï formalment sobre la seva entrada al capital. De moment, no hi ha cap novetat".

  • 4,14€
  • 0,34%

Són les declaracions de José María Álvarez-Pallete, president executiu de Telefónica, durant la roda de premsa de la companyia per presentar els resultats del 2023.

Sobre l'entrada de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), que va anunciar fa uns mesos el pla per comprar el 10% del capital, Pallete ha dit que "tampoc hi ha novetats i no podem influir en el moment en què la SEPI vagi a executar la decisió del Consell de Ministres. No sabem com s'articularan aquestes compres”.

En analitzar l'operació entre Orange i Másmóvil, ha comentat que "ha arribat el moment d'aturar una regulació asimètrica a favor d'altres operadors perquè hem de poder competir en igualtat".

Segons la seva opinió, "el mercat espanyol és un dels més competitius d'Europa i ara Orange-Másmóvil és més fort que nosaltres. Telefónica d'Espanya ja no ha de ser regulada com ho ha estat fins ara".

"No tenim previst invertir en mitjans de comunicació", ha assenyalat, en ser qüestionat sobre un possible interès a invertir en el Grup Prisa.

En relació amb una potencial sortida a borsa del negoci al Regne Unit, ha explicat que "hi ha una opció per a les dues parts de sol·licitar-ho a partir del juliol, però en aquests moments no veiem que es donin les condicions per fer-ho".

Per part seva, Ángel Vilá, conseller delegat, ha comentat sobre la relació comercial amb Digi que "tenim una bona relació amb ells i ara té l'opció de canviar d'operador majorista. Tenim les millors xarxes i podem renegociar els contractes abans del 2026, i estem ja en converses des de fa temps”.

Noticias relacionadas

contador