ep archivo   caixabank 20240308102703
CAIXABANK - Archivo

CaixaBank ha decidit liquidar parcialment una cobertura sobre un 1,957% de la seva participació de 3,510% enTelefónica mitjançant el lliurament d'un 1% de la participació, de manera que aquesta es veurà reduïda a un 2,510%, segons la informació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 4,15€
  • -0,63%

La companyia estima que "aquesta operació no tindrà un impacte material al compte de pèrdues i guanys ni a la ràtio CET1".

D'aquesta manera, el capital de Telefónica es manté al focus després de diversos esdeveniments destacats als últims mesos, que van començar amb la decisió de Saudi Telecom Company (stc Group), principal operador saudita, d'aconseguir-ne una participació del 9,9% per un import total de 2.100 milions d'euros.

Posteriorment, el Govern va ordenar a la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) que portés a terme l'adquisició de fins a un 10% del capital de la teleco, amb la qual pretén "proporcionar a Telefónica una major estabilitat accionarial perquè la companyia assoleixi els seus objectius".

Tot i això, encara no s'ha concretat la forma que prendrà aquesta participació pública, i l'Executiu ha anunciat recentment a la creació de la Societat Espanyola per a la Transformació Tecnològica (SETT), que podria assumir l'operació.

Noticias relacionadas

contador