ep jose maria alvarez-pallete presidente ejecutivotelefonica 20181129152902
TELEFÓNICA

L'operadora O2, filial britànica de Telefónica, i Vodafone han subscrit un pacte no vinculant destinat a reforçar el seu acord per compartir xarxes al Regne Unit amb l'objectiu d'ampliar el termini i incloure 5G als emplaçaments de xarxa que ambdues comparteixen.

  • 4,12€
  • -0,53%

Segons ha informat aquest dimecres Telefónica a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), aquest acord permetria tant a O2 com a Vodafone desplegar 5G de manera més ràpida i oferir aquest servei a més clients en una àrea geogràfica més àmplia i fer-ho a un cost menor.

Així mateix, O2 i Vodafone volen ampliar la seva autonomia de xarxa en algunes de les ciutats més grans del Regne Unit i desplegar els seus equips de ràdio per separat en aproximadament 2.500 emplaçaments, xifra que representa el 15% dels ubicats fora de Londres. L'objectiu és que les dues companyies aconsegueixin major flexibilitat a l'hora de satisfer les necessitats dels seus clients.

O2 i Vodafone també tenen la intenció de modernitzar les seves xarxes de transmissió amb cables de fibra òptica de més capacitat perquè els seus clients puguin beneficiar-se de les noves característiques de 5G, com la baixa latència.

Les dues companyies també exploraran alternatives pel que fa al futur model operatiu de les seves xarxes de transmissió i tenen la intenció de delegar les activitats addicionals en CTIL, empresa participada al 50% per O2 i Vodafone, responsable de la gestió de la infraestructura passiva de les torres d’ambdues parts.

Telefónica ha explicat que això permetrà a CTIL exercir un paper més important en l'operativa d'aquesta infraestructura, per tal de millorar l'eficiència de les operacions i buscar noves oportunitats a través de possibles acords de lloguer de torres amb tercers.

En aquest context, les parts analitzaran una possible monetització de CTIL una vegada que s'hagin ultimat els nous acords.

Les iniciatives establertes en aquest acord d'intencions no vinculant estan subjectes al fet que les parts acordin els seus termes en detall, concloguin els acords jurídicament vinculants i es rebin totes les aprovacions reguladores necessàries, cosa que estimen que es produirà al llarg d'aquest any.

El conseller delegat de Telefónica UK, Mark Evans, ha destacat que "el potencial per millorar la compartició de la xarxa de transmissió se centra en oferir la millor experiència 5G als clients alhora que s'utilitza l'espectre que vam adquirir en l'última subhasta".

Per la seva banda, el conseller delegat de Vodafone UK, Nick Jeffery, ha assegurat que aquests plans generaran beneficis "significatius". "Els clients es beneficiaran de la millor experiència 5G disponible i nosaltres oferirem velocitats encara més ràpides, ja que utilitzarem el nostre espectre de forma més eficaç", ha precisat.

Noticias relacionadas

contador