ep cartel de bme bolsas y mercados espanoles
EUROPA PRESS - Archivo

Six continua esgarrapant posicions en el capital de Borses i Mercats Espanyols (BME) però encara no arriba al 95% del capital, per la qual cosa no compta, de moment, amb els requisits per propiciar una venda forçosa o 'squeeze out', segons ha comunicat a l'inici de la sessió a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

BME

  • 32,98€
  • 3,03%

En concret, la companyia suïssa ha indicat que des del 16 de juny fins al 21 d'agost han exercitat el seu dret de compra forçosa ('sell out') accionistes de BME titulars en conjunt de 907.012 accions, que representen una mica més del 1,08% del capital del gestor de les borses. "En conseqüència, a 21 d'agost, Six era titular de 78.807.002 accions de BME, representatives del 94,249% del seu capital", resumeix.

Per això, la firma helvètica explica que "avui dia, no s'han complert els requisits" que indicava al seu fullet d'oferta pública d'adquisició (OPA) de BME, per tal "que Six pugui exercitar el dret de venda forçosa ('squeeze out')".

"Així mateix, no existeix previsió o cap certesa que aquests requisits s'arribin a complir abans que acabi el termini establert perquè els accionistes de BME puguin exercitar el seu dret de compra forçosa ('sell out'), que és el 5 de setembre de 2020 (inclòs)", afegeix.

Això sí, els accionistes de BME poden continuar exercitant aquest dret de venda dels seus títols i poden vendre les accions a Six al mateix preu de l'OPA, 32,98 euros per títol. La data límit, el citat 5 de setembre de 2020.

Per això, Six matisa que, en cas que no exerciti el dret de venda forçosa ('squeeze out') "a conseqüència que no s'haguessin complert els requisits per a això, no estarà obligada a adquirir cap acció addicional de BME i les accions de BME tornaran a estar subjectes a les condicions del mercat", conclou en el seu comunicat a la CNMV.

Noticias relacionadas

contador