• La instal·lació de les màquines començarà a l'estiu de 2019
ep aerogeneradorsiemens gamesa 20170929105804
SIEMENS GAMESA

Siemens Gamesa Renewable Energy subministrarà un total de 96 megawatts (MW) per al parc eòlic 'onshore' Sorfjord Vindpark, situat al nord de Noruega, segons ha informat la companyia i recull Europa Press.

  • 177,64€
  • 0,01%

En concret, el grup instal·larà un total de 23 aerogeneradors. La instal·lació de les màquines començarà a l'estiu de 2019, mentre que el projecte estarà en funcionament a la tardor d'aquest mateix any.

La instal·lació de les màquines al parc eòlic noruec començarà a l'estiu de 2019

La màquina triada és la turbina 'onshore' SWT-DD-130 Direct Drive OptimaFlex, de 4,2 MW de capacitat i diàmetre de rotor de 130 metro-, que s'instal·larà a torres de 80 metres d'alçada. A més, la companyia s'encarregarà de les tasques d'operació i manteniment durant cinc anys.

Les turbines s'instal·laran al municipi de Tysfjord, al Nord de Noruega, una zona accessible exclusivament en vaixell o helicòpter. El poble més proper és Kjøpsvik i la ciutat més important en aquesta àrea és Narvik. L'alçada de l'emplaçament del parc varia entre els 550 i 600 metres respecte al nivell del mar.

El projecte Sorfjord Vindpark forma part de la nova estratègia de Fortum per al creixement en energies renovables, un sector en el qual preveu incrementar la seva inversió i cartera de producte als països nòrdics i Rússia.

El conseller delegat de Siemens Gamesa per al nord d'EMEA, Hans Joern Rieks, va afirmar que el grup se sent "molt content" de col·laborar amb Fortum en aquest projecte, "ajudant-lo a aconseguir els seus objectius al sector de les energies renovables".

Noticias relacionadas

contador