andreas nauen siemens gamesa

Siemens Gamesa ha recuperat la confiança del mercat després del canvi de conseller delegat. Bona prova d'això és el seu impressionant rebot borsari de les últimes setmanes, motivat pel canvi de sentiment dels inversors després del nomenament d'Andreas Nauen.

Des de JPMorgan, han elevat la valoració de les seves accions fins a 23 euros des de 18 i aconsellen sobreponderar el títol a les carteres. "Sortim reforçats que la nostra tesi d'inversió en Siemens Gamesa és una història de creixement pels seus negocis Offshore (eòlica marina) i de Serveis", afirmen aquests experts.

Així, destaquen que les xifres de noves comandes han marcat màxims històrics gràcies a les comandes de projectes offshore, "que han confirmat un punt d'inflexió". A més, consideren positives les xifres de flux de caixa, que han sorprès l'alça gràcies a les millores del capital circulant i els comentaris optimistes de la direcció sobre la reestructuració del negoci onshore (eòlica terrestre).

Sobre els canvis a l'equip directiu, JPMorgan afirma que ofereixen "diversitat i experiència". Per exemple, la nova directora financera, Beatriz Puente, té molta experiència després del seu pas per NH Hotels i Aena. A més, Lars Bondo, que compta amb una dilatada experiència a empreses com Nordex, ha estat nomenat conseller delegat del negoci onshore.

Tots aquests nomenaments han estat impulsats pel nou CEO de Siemens Gamesa, Andreas Nauen, qui ha reconegut que l'empresa afronta un període "complicat", però confia en l'èxit, encara que serà necessari "un canvi de rumb" i garantir que "la casa està en ordre".

Per a JPMorgan, un dels catalitzadors per a la companyia serà la conferència amb inversors que se celebrarà el 27 d'agost. Els seus analistes esperen un nou pla estratègic i més detalls sobre la reestructuració del negoci onshore. "Pensem que és una oportunitat perquè la nova direcció es guanyi la seva credibilitat després dels errors de l'equip directiu anterior", afirmen els seus experts, ja que la companyia ha llançat diversos advertiments de beneficis durant els últims mesos.

Finalment, conclouen que "el creixement offshore és una oportunitat a llarg termini" que no estava descomptada completament en el seu enfocament de valoració anterior i, com a resultat, ara basen la seva valoració en les estimacions per a 2025.

Per part seva, els analistes d'una altra signatura molt important, Citigroup, han elevat el seu preu objectiu fins a 21 des de 19 euros i han reiterat el seu consell de compra per a aquest valor, en considerar "molt prometedors" els canvis introduïts pel nou equip directiu.

Així, malgrat que han augmentat la seva estimació de pèrdues per al conjunt de 2020 i reconeixen que encara hi ha problemes a l'horitzó, afegeixen que "el nou CEO ha accelerat els canvis".

Per això, esperen que la trobada amb inversors ofereixi una nova avaluació del complicat mercat de l'Índia, un nou pla per optimitzar la capacitat de fabricació i un pla general de millora de beneficis.

Finalment, tornen a subratllar el potencial de creixement de Siemens Gamesa a llarg termini, amb una quota de mercat offshore del 65%, un negoci "molt atractiu" i que suposa "la clau de l'acció". La seva previsió és que l'energia eòlica marina creixi per sobre del 10% d'aquí a 2030, un catalitzador molt rellevant per a la companyia, que per fi ha recuperat la confiança del mercat després d'un període molt complicat.

Noticias relacionadas

contador