ep aerogeneradores de siemens gamesa 20200813113603
SIEMENS GAMESA RENEWABLE ENERGY / IÑAKI ZALDUA

Siemens Gamesa presenta aquest dijous al mercat els seus plans per als exercicis vinents. Una trobada amb inversors en la qual celebra l'aposta global per les energies renovables, especialment per l'eòlica, i ha avançat que les seves previsions passen per mantenir un 'pay-out' de com a mínim un 25% dels seus ingressos nets a partir de 2023. Es tracta del percentatge base dels darrers exercicis.

  • 175,90€
  • -0,98%

El seu nou conseller delegat Andreas Nauen, ha assegurat a la trobada amb inversors que la companyia preveu créixer més ràpidament que els seus competidors i que manté la seva previsió de forta generació de caixa. "Són unes previsions realistes i ambicioses", ha recalcat. Una jornada que, de moment, els inversors han aprofitat per recollir beneficis.

La seva retribució a partir de 2023 reflecteix una ràtio de 'pay out' similar a la que Siemens Gamesa ha mantingut estable durant més d'una dècada, amb el 25% com a marc de referència.

Entre altres previsions, a partir d'aquest any, estima un Capex del 5% dels ingressos (per al període 2020-2022 és del 6%) i un resultat brut (Ebit pre- PPA i costos de reestructuració) d'entre el 8% i el 10%. A més, avança una relació de deute financer net / Ebitda menor al 1.0x.

PREVISIÓ D'INGRESSOS

Siemens Gamesa també avança en la presentació que ha remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) quines són les seves estimacions de resultats per a l'any vinent. En aquest marc en el qual espera moure's anticipa uns ingressos d'entre 10.200 i 11,200 milions d'euros per a l'exercici 2021. A partir de 2023, simplement considera que espera avançar més ràpidament que el mercat.

El fabricant de turbines ha destacat a la seva presentació la diversificació del negoci que, assegura, permet mitigar els riscos. La seva previsió passa per aconseguir al 2021 un marge de Ebit pre-PPA i costos de reestructuració d'entre el 3% i el 5%. En dos exercicis més, ho accelerarà fins al citat marge d'entre el 8% i el 10%.

El conseller ha reconegut que el tancament de la planta d'Aoiz (Navarra) no ha estat fàcil, més encara al país on cotitza la companyia. No obstant això, Andreas Nauen ha assumit que era una decisió necessària per a la viabilitat de la multinacional i que, en el futur, continuaran prenent decisions complicades.

Noticias relacionadas

contador