ana-botin-santander
Europa Press

Una altra gran operació protagonitzada per Cerberus. El fons ha comprat a Santander per 1.535 milions d'euros una cartera composta per habitatges, garatges i trasters. Els locals han quedat fora de l'operació. L'import pagat en l'operació representa el 55% del valor brut d'aquests actius, que ascendiria gairebé als 2.800 milions d'euros.

  • 4,85€
  • 2,16%

La cartera es traspassarà a una companyia de nova creació, de la qual Cerberus disposarà d'entre el 51% i el 80% i Santander, la resta. L'entitat ha informat que els percentatges finals es concretaran abans que l'operació es tanqui completament, ja que aquest aspecte està encara en negociació. Aquest moment arribarà al final de 2018 o al primer trimestre de l'any que ve.

Els 35.700 immobles, entre els quals es troben habitatges, garatges i trasters, que componen la cartera venuda, seran gestionats per Haya Real Estate, filial de Cerberus.

L'operació tindrà un impacte immaterial en el capital i en els resultats del banc que presideix Ana Botín, ja que la diferència entre el valor brut de la cartera i el preu al qual es venen ja estava provisionat.

És la segona gran operació que protagonitza Santander durant l'últim any després que a l'estiu de 2017 es desprengués de més de la meitat del totxo tòxic de Popular que va assumir després de quedar-se amb el banc el juny. L'entitat va acordar amb Blackstone la creació d'una companyia a la qual traspassaria actius amb un valor brut comptable de 30.000 milions d'euros, així com el 100% d'Aliseda. Aquesta nova societat estarà controlada pel fons, amb un 51%, mentre que Santander tindrà el 49% del capital.

Noticias relacionadas

contador