• BBVA estima que l'impacte de la venda en el seu benefici atribuït sigui "lleugerament positiu"
ep francisco gonzalez presidentebbva en bilbao
EUROPA PRESS

BBVA ha arribat a un acord amb una entitat filial de Cerberus Capital Management per a la creació d'una aliança d'empreses a la qual traspassarà el negoci de 'Real Estate' (immobiliari) de BBVA a Espanya. En execució d'aquest acord, BBVA aportarà el negoci a una única societat i, a la data de tancament de l'operació, vendrà a Cerberus el 80% de les accions d'aquesta societat.

  • 10,99€
  • 4,57%

Segons ha informat l'entitat a la CNMV, el negoci comprèn: (i) actius immobiliaris adjudicats (REOs), amb un valor brut comptable d'aproximadament 13.000 milions d'euros, prenent com a punt de partida la situació dels REOs el 26 de juny de 2017; i (ii) els actius i empleats necessaris per a la gestió del negoci de forma autònoma. A efectes de l'acord amb Cerberus s'ha valorat el conjunt del negoci en aproximadament 5.000 milions d'euros.

BBVA ha realitzat aquest anunci després de comunicar, aquest dimarts, la venda de la seva filial a Xile a Scotiabank per 1.850 milions d'euros

Tenint en compte la valoració del conjunt del negoci, i assumint que s'aportaran a la societat tots els REOs del negoci el 26 de juny de 2017, el preu de venda d'aquest 80% de les accions ascendiria a aproximadament 4.000 milions d'euros. BBVA ha explicat que el preu finalment pagat estarà determinat pel volum de REOs efectivament aportats que pot variar en raó de, entre d’altres qüestions, les vendes realitzades des de la data de referència del 26 de juny de 2017 fins a la data de tancament de l'operació i del compliment de les condicions habituals en aquest tipus d'operacions.

A la data de tancament, les parts subscriuran un pacte d'accionistes a la societat que inclourà els drets de protecció de minoritari habituals en aquest tipus d’'joint ventures' a favor de BBVA.

Finalment, BBVA ha subscrit un acord amb la societat del grup Cerberus, Haya Real Estate, perquè aquesta presti, en exclusiva, serveis de 'servicing' immobiliari de la cartera immobiliària de la qual sigui titular BBVA un cop s'hagi executat l'operació.

L'operació en el seu conjunt està subjecta a l'obtenció de les autoritzacions rellevants de les autoritats competents. L'entitat presidida per Francisco González ha assenyalat que, al tancament de l'operació, que s'espera que tingui lloc durant la segona meitat de l'any 2018, i, un cop conegut el volum de REOs efectivament aportat, es podrà determinar el seu impacte definitiu en el benefici atribuït del grup, -que en aquest moment s'estima que no serà significatiu-, així com l'impacte en el Common Equity Tier 1 (fully loaded), que s'estima que serà lleugerament positiu.

BBVA ha realitzat aquest anunci després de comunicar, aquest dimarts, la venda de la seva filial a Xile a Scotiabank per 1.850 milions d'euros. El banc ha precisat que aquesta operació li reportarà plusvàlues de 640 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador