ep banco sabadell 20180515120302
Europa Press - Archivo

Per fi hi ha acord. Sabadell traspassarà a Cerberus pràcticament tota la seva exposició immobiliària, consistent en actius immobiliaris amb un valor comptable brut de 9.100 milions d'euros (3.900 milions d'euros en valor net). Concretament, es tracta de les carteres 'Challenger' i 'Coliseum'.

  • 1,72€
  • 14,44%

Aquestes carteres es traspassaran a una o diverses companyies de nova creació, de les quals Sabadell tindrà el 20% del capital i el fons nord-americà el 80% restant. El 'servicer' de Sabadell, *Solvia, per la seva banda, seguirà pertanyent al banc i s'encarregarà de gestionar els actius d'aquesta operació en exclusivitat.

L'operació, que està a l'espera de les pertinents autoritzacions, contribuirà positivament a la rendibilitat del banc, segons ha informat Sabadell a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), i el reconeixement de provisions addicionals amb un impacte net d'uns 92 milions d'euros.

El banc té pendent la venda d'una altra cartera amb uns 2.400 milions d'euros en préstecs promotor procedents de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM) coberts per la garantia del Fons de Garantia de Dipòsits, per la qual va rebre cinc ofertes.

El banc se suma així a altres grans entitats que durant l'últim any s'han desfet del seu llast immobiliari. Primer va ser Santander, que va traspassar 30.000 milions a Blackstone. Més tard va ser el torn de BBVA, que va traspassar també la major part del seu maó a Cerberus i, més recentment, CaixaBank va arribar a un acord amb Lone Star per vendre-li el 80% del seu immobiliari.

L'entitat liderava en els primers compassos de la sessió les pujades de l'Ibex 35. S'impulsava gairebé un 4%, fins a fregar els 1,44 euros per acció, després de comunicar al mercat la notícia de la venda d'aquestes carteres. No obstant això, durant el matí la cotització s'ha anat desinflant i a mitja sessió moderava la seva pujada fins a l'1,05%.

contador