• L'entitat perd un 3% en borsa des d'aquesta data i avui s'ha deixat un 0,5%
  • L'entitat càntabra va anunciar el 3 de juliol els detalls de l'ampliació de capital per 7.072 milions d'euros
ep ana botin

El passat 3 de juliol, Banc Santander va anunciar els detalls de l'ampliació de 7.072 milions d'euros per reforçar el seu capital després d'incorporar els actius de Banc Popular. En total, l'entitat va emetre 1.458 milions de nous títols amb dret de subscripció preferent per als actuals accionistes, amb una relació d'una nova per cada 10 que ja posseeixin. Des del 6 de juliol, quan van començar a cotitzar aquests drets, Santander ha perdut 3.937 milions d'euros de capitalització borsària. Una xifra propera a l'ampliació.

  • 4,85€
  • 2,16%

Si es mira des de la compra de Banc Popular, el passat 7 de juny, l'entitat presidida per Ana Botín també ha perdut gairebé 6.300 milions d'euros de capitalització borsària.

Des que va començar la cotització dels drets, les accions de Santander han caigut un 5% .De fet, en aquesta sessió l'entitat ha estat un dels pitjors valors i s'ha deixat un 0,51%, tot i que ha arribat a caure un 3%. D'altra banda, els seus drets cauen, aquest dimecres, un 4,88% i des que van sortir a cotitzar la caiguda acumulada és del 20%, cosa que fa que el seu valor sigui de 0,078%. Les noves accions van sortir al mercat amb un nominal de 0,5 euros i una prima d'emissió de 4,35 euros. És a dir, a un preu total de 4,85 euros.

Aquest dijous, després de 14 dies, finalitza el període de subscripció de noves accions amb els drets, és a dir, aquests deixaran de cotitzar demà. Una setmana després, el 27 de juliol, és la data estimada pel Santander per al tancament de l'ampliació de capital. Un cop tancada l'ampliació, el Santander té previst publicar aquest dia els resultats semestrals, encara que ja ha avançat que amb prou feines hi haurà impacte pel Popular al benefici.

El 31 de juliol, últim dia d'aquest mes, començaran a cotitzar les noves accions emeses per l'ampliació. I el 4 d'agost es realitzarà el primer pagament de dividend amb càrrec als resultats del 2017. Les noves accions tindran també dret a aquesta retribució.

En aquests dies, el banc ha comptat amb 15.940 milions de títols en circulació. És a dir, hi ha hagut més accions entre les quals es repartiran els beneficis, de manera que els accionistes que no vagin en la proporció en què ho siguin actualment es diluiran i rebran una part menys d'aquests beneficis.

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, assenyala que uns dies anteriors al començament de l'ampliació de capital va comentar que l'experiència ens deia que normalment aquest tipus d'operacions, i més quan es tracta d'una quantitat important (7.000 milions), solia llastrar a la baixa la cotització. "I així està sent", de fet el títol acumula una caiguda del 5% des que va començar a cotitzar els drets.

Per tant, "es podria dir que fins que no es tanqui del tot l'operació en curs, que acaba aquest dijous, Banc Santander seguirà pressionat a la baixa davant el fort marcatge entre el preu de les accions i dels drets", explica l'analista. O el que és el mateix, "no podem descartar que a partir d'aquest divendres els títols de l'entitat càntabra comencin a recuperar la que fins ara ha estat la tendència de mitjà termini, l'alcista", conclou José María Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador