• També va emetre una previsió de beneficis del primer semestre i va assenyalar que pagarà un dividend a l'agost
  • El període de subscripció començarà el 6 de juliol, mentre que el 31 de juliol començaran a cotitzar els nous títols
ep ana botin presidentasantander
B.SANTANDER

Banc Santander va concretar aquest dilluns, prop de la mitjanit, les condicions de l'ampliació de capital que va anunciar quan es va quedar amb el Popular per un euro. En total, l'entitat emetrà 1.458 milions nous títols amb dret de subscripció preferent per als actuals accionistes amb una relació d'una nova per cada 10 que ja posseeixin.

  • 4,75€
  • -0,66%

El preu de les noves accions serà de 4,85 euros, fet que suposa un descompte respecte al preu teòric sense drets de subscripció preferent, basat en el preu de tancament d'aquest dilluns 3 de juliol de 2017, en 6 euros. Aquest dimarts les accions cotitzen amb caigudes properes a l'1% fins als 5,95 euros. L'entitat també va anunciar que estima un benefici net de 3.600 milions d'euros entre gener i juny, un 24% més que durant el primer semestre de l'any anterior. Així mateix, va assenyalar que abonarà un dividend de 0,06 euros per títol amb càrrec als comptes del 2017 el proper 4 d'agost.

Es preveu que el període de subscripció preferent comenci el 6 de juliol de 2017 i duri fins el 20 de juliol

"Es preveu que el període de subscripció preferent comenci el 6 de juliol de 2017 i duri fins al 20 de juliol de 2017. S'espera que les noves accions comencin a cotitzar el 31 de juliol de 2017 i que tinguin dret a dividends des de la seva emissió, prevista pel 27 de juliol de 2017", va explicar aquest dilluns en un comunicat el banc presidit per Ana Botín. L'operació, que té l'objectiu de donar suport a la integració del Popular, ja té dates previstes per part del Santander.

3 DE JULIOL

El banc va anunciar les condicions de l'ampliació de capital

6 DE JULIOL

Comença el període de subscripció per part dels accionistes. Es negociaran els drets al mercat.

20 DE JULIOL

Finalitza el període de subscripció de noves accions amb els drets.

27 DE JULIOL

Data estimada pel Santander per al tancament de l'ampliació de capital.

28 DE JULIOL

Un cop tancada l'ampliació, el Santander té previst publicar aquest dia els resultats semestrals, encara que ja ha avançat que amb prou feines hi haurà impacte pel Popular sobre el benefici.

31 DE JULIOL

L'últim dia d'aquest mes començaran a cotitzar les noves accions emeses per l'ampliació.

4 D'AGOST

Es realitzarà el primer pagament de dividend amb càrrec als resultats del 2017. Les noves accions tindran també dret a aquesta retribució.

L'ampliació, explica el Santander, "està totalment assegurada" amb Santander, Citi i UBS com a coordinadors globals, i Banca IMI, Barclays, BBVA, BNP Paribas, CaixaBank, Crédit Agricole, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, ING , Jefferies, Mediobanca, Morgan Stanley, RBC, Société Générale i Wells Fargo com a entitats asseguradores.

Noticias relacionadas

contador