ep oficinaopenbank
OPENBANK
4,78€
  • 0,03€
  • 0,67%

Openbank iniciarà la seva internacionalització aquest any amb el seu llançament a Alemanya, Holanda i Portugal. L'entrada al país germànic, de fet, es materialitzarà durant els propers dies amb una prova pilot. A majors, la filial digital de Santander té previst estrenar-se a altres set mercats a mitjà termini.

L'objectiu de l'entitat és arribar als dos milions de clients a mitjà termini, segons detalla Santander al seu pla estratègic 2019-2021, presentat aquest dimecres davant els analistes a Londres. Només a Espanya, el seu únic mercat de moment, el banc compta ja amb un milió de clients.

Per assolir aquest objectiu, Openbank vol estar present en deu mercats a mitjà termini, un camí que començarà aquest 2019 amb l'entrada a Alemanya, Holanda i Portugal. El primer aterratge es produirà a Alemanya, on l'entitat posarà en marxa en uns dies un projecte pilot amb clients reals de l'entorn friends and family. De fet, l'entitat ha llançat i al web de la seva nova filial a Alemanya.

Fora d'Europa, l'entitat es troba sol·licitant llicències bancàries a diversos països, segons ha explicat durant la presentació del pla estratègic Ezequiel Szafir, conseller delegat del banc, tot i que no ha concretat en quins.

L'únic conegut de moment és l'Argentina, l'entrada de la qual estava programada per a aquest any i que finalment tindrà lloc el 2020. L'entitat va fitxar fa uns mesos Federico Proccacini, fins llavors responsable en Google Argentina, com a conseller delegat de la seva filial al país andí i compta amb un equip de deu persones allà.

Santander ha presentat aquest dimecres el seu pla estratègic per als pròxims tres anys a Londres, en el qual preveu que Openbank arribi a una rendibilitat sobre capital tangible (ROTE) del 20% a mitjà termini.

Noticias relacionadas

contador