• Els experts valoren favorablement un moviment que redueix l'exposició de Sacyr a la caiguda de la cotització de Repsol
  • Des d'Ahorro Corporación consideren que aquests moviments apropen la venda de la participació a Repsol
Sacyr, junta de accionistas

Sacyr va anunciar aquest dijous a la nit que ha amortitzat més de 300 milions d'euros (319,5 milions) del seu deute per Repsol. La constructora lidera aquest divendres les alces al Mercat Continu, on puja un 4,5%. Sacyr ha pogut dur a terme aquesta operació gràcies als fons obtinguts a través d'una nova operació realitzada amb derivats sobre 30 milions d'accions, equivalents a un 2,1% del capital.

  • 14,72€
  • -1,90%
  • 3,32€
  • 0,36%

Amb aquesta operació, Sacyr pretén eliminar el risc de variació del preu de Repsol per sota d'11,92 euros per acció, a més de poder seguir beneficiant-se de les revaloracions fins a cert nivell. Els experts de Renta 4 apunten que la notícia és positiva, igual que els de Bankinter, i destaquen que l'operació permet la millora en l'estructura financera i planteja una menor sensibilitat de Sacyr a la participació en la petroliera.

"Amb aquesta operació, unida al derivat contractat al setembre sobre 20 milions d'accions amb un llindar de 10,7 euros, Sacyr ja ha cobert amb derivats el 40% de la seva participació en Repsol", expliquen des de Bankinter, i afegeixen que el préstec vinculat a Repsol segueix reduint-se fins a 769 milions d'euros, "la qual cosa permetrà millorar els resultats per la retallada de costos financers".

LA VENDA DE LA PARTICIPACIÓ, CADA VEGADA MÉS PROPERA

Des d'Ahorro Corporación interpreten aquests ajustos que Sacyr ve fent en la seva participació en Repsol com que cada vegada està més propera la venda d'aquesta, quelcom que ells valoressin favorablement ja que "no veuen cap sentit industrial/estratègic" en aquesta participació.

A preus de mercat, la participació de Sacyr es valora en 1.603,1 milions d'euros. La desinversió, segons els experts d'Ahorro Corporación, podria suposar una mica de risc d'excés de paper al mercat. No obstant això, no esperen una desinversió desordenada.

Noticias relacionadas

contador