ep jaime guardiola 20181114164202
BANCO SABADELL - Archivo

"Tot és possible". El conseller delegat de Sabadell, Jaume Guardiola, reconeix que ara mateix no se sap molt bé com acabarà el Brexit, de manera que tots els escenaris entren en la mesura del possible. En la seva opinió, l'escenari central és que hi haurà acord, si bé a l'entitat han rebaixat la probabilitat que es materialitzi, atès que "han aparegut escenaris alternatius".

Entre els possibles escenaris alternatius es troba un Brexit sense acord, un cliff edge (un escenari en el qual Regne Unit sortiria al març de 2019 de la UE i tots dos trencarien els seus acords de comerç) o un avançament electoral, com ha resumit Guardiola. Aquest mateix dimecres, de fet, la situació ha tornat a donar un gir en plantejar-se una moció de censura contra la primera ministra britànica, Theresa May, per part dels tories després que s'ajornés la votació sobre l'acord negociat amb la Unió Europea. Per a tots ells, el banc té plans de contingència.

Sabadell té molt d'interès en com es materialitzi l'acord o, si no n'hi ha, en com acabi el Regne Unit les seves negociacions amb la Unió Europea, atès que la regió és un dels seus principals mercats després de l'adquisició de TSB. L'entitat va efectuar aquest any la integració tecnològica del banc britànic, que va ser molt problemàtica i li va generar costos extraordinaris d'uns 320 milions d'euros aquest any.

MALA REPUTACIÓ

D'altra banda, Guardiola ha reconegut que la irrupció del món de les grans empreses tecnològiques, com Facebook, Amazon o Google, li produeix "una sensació de terror". En la seva opinió, la reputació de la banca és pitjor que la d'aquestes companyies, si bé quan els clients trien en qui confiar les seves dades recorren abans a les entitats.

Guardiola creu que, en temes de reputació, "és més fàcil posar la banca en l'eix del problema". Segons el número dos de Sabadell, quan es pregunta a un client per la seva visió de la banca l'opinió que dona és "dolentíssima", però quan parla del seu banc concret l'opinió és millor.

A més, segons ha explicat, a les enquestes sobre en qui confiaria un client els seus bancs, els consumidors posen a dalt de la llista els bancs i Hisenda ("els dolents", ha ironitzat), mentre que les empreses com Facebook o Amazon apareixen els últims llocs. Segons Guardiola, els bancs acabaran diferenciant els uns dels altres per la seva marca, darrere de la qual hi ha d'haver "valors".

En explicar que el comportament dels usuaris amb la banca ha canviat amb la irrupció de la digitalització, Guardiola ha ironitzat dient que els seus empleats miren cinc vegades al dia la cotització de l'entitat. "I jo els dic: Per què? És tristíssim", ha bromejat.

Noticias relacionadas

contador