ep tvarela i jguardiola presenten els resultatsbanc sabadell
EUROPA PRESS
1,89€
  • 0,03€
  • 1,34%

Banc Sabadell ha negat que estigui valorant una fusió o venda de la seva filial britànica, TSB, després que les paraules del seu president, Josep Oliu, portessin al mercat a especular amb aquesta opció després de la seva intervenció en un esdeveniment organitzat a Nova York, segons han confirmat fonts de l'entitat a Europa Press.

De fet, segons han explicat, TSB compta actualment amb la "millor i més moderna" plataforma del mercat britànic. "Anem a per totes", han afegit les mateixes fonts i han assegurat que la prioritat actual del banc és el desplegament de nous negocis, fonamentalment el de pimes.

En lloc d'una venda, Banc Sabadell busca reforçar la seva filial britànica amb la compra d'altres actius i convertir-se en un dels principals 'players' en el negoci de les petites i mitjanes empreses al Regne Unit. En aquest sentit, l'entitat està preparant una oferta per comprar el negoci de finançament de pimes de Royal Bank of Scotland (RBS), tal com va informar el conseller delegat, Jaume Guardiola, durant la reunió amb analistes i inversors en el marc de la presentació de resultats del tercer trimestre de l'exercici actual.

El passat mes d'abril, Sabadell va iniciar un procés de migració tecnològica de la plataforma de TSB a la de Sabadell -continuava funcionant a través del sistema del seu anterior matriu Lloyds Banking Group-, però van començar a detectar-se nombrosos problemes tècnics que han afectat els seus clients cosa que li ha costat més de 300 milions d'euros.

De fet, després d'aquests problemes, que el banc ja considera pràcticament superats, el consell d'administració va deixar fora el seu conseller delegat, Paul Pester, que recentment ha estat substituït per Debbie Crosbie.

Noticias relacionadas

contador