ep archivo   el presidente de banco sabadell josep oliu
BANCO SABADELL - Archivo
1,80€
  • 0,06€
  • 3,37%

Banc Sabadell no sucumbeix a la febre de les criptomonedes. L'entitat presidida per Josep Oliu ha confirmat, durant la conferència de presentació dels seus resultats del 2021, que "no volen participar en aquest mercat".

Així, ha deixat clar als seus inversors i accionistes que no seguiran els passos del Santander i BBVA, que han mogut fitxa per pujar al carro dels actius digitals. "Les criptomonedes no són una bona eina d'inversió per als nostres clients, no tenen un subjacent clar i comporten un risc elevat", ha declarat César González Bueno, conseller delegat de l'entitat.

Santander es troba ultimant els seus ETFs (fons cotitzats) del bitcoin i ha creat una nova unitat d'actius digitals (DAU) dins de la seva divisió global per a clients corporatius i institucionals (SCIB, per les sigles en anglès) que tractarà de dissenyar productes dins de l'àmbit d'aquesta tecnologia que utilitza xifrats criptogràfics, que posarà a la disposició dels clients a nivell mundial.

I BBVA Suïssa, tal com informava Bolsamanía el 18 de juny passat, va llançar també l'any passat un servei de compravenda de bitcoins per als seus clients de banca privada. A més, la filial de l'entitat actua des de llavors com a custodi de criptodivises, tant de bitcoins com d'ethereum.

CaixaBank no ofereix cap servei relacionat amb criptomonedes, encara que reconeix que és un camp que està estudiant i per això està pendent dels avenços tant de la tecnologia com de la regulació. En el cas de Bankinter, l'entitat no recomana als seus clients invertir en criptoactius, però sí que considera que la cadena de blocs "ha vingut per quedar-se" i "presenta innombrables avantatges". Tot i això, sí que ha assenyalat, en declaracions a Europa Press de fa unes setmanes, que si en algun moment decidissin llançar algun producte en aquest sentit, ho farien des del seu banc digital, EVO.

Noticias relacionadas

contador