ep archivo   cesar gonzalez bueno consejero delegado del banco sabadell
UIMP - Archivo

Banc Sabadell avança a la borsa després de "sorprendre de manera positiva" amb els resultats del quart trimestre i del conjunt del 2021. L'entitat ha tancat l'exercici amb un benefici net de 530 milions d'euros, però el que més agrada als analistes és que ha aconseguit millorar la seva ràtio de rendibilitat ROTE fins al 5%. Aquestes són les primeres valoracions dels experts.

  • 1,46€
  • 1,04%

Sabadell "sorprèn positivament amb un benefici de 530 milions i una rendibilitat/RoTe del 5%, gràcies al dinamisme comercial i el descens en provisions (-48,1%)", indiquen des de Bankinter, entitat que aconsella mantenir el valor, amb una valoració de 0,80 euros.

Segons la seva valoració, "les partides clau del compte de pèrdues i guanys (P&G) avancen en la bona direcció (ingressos 'core', costos operatius i provisions). Així, el marge d'explotació recurrent (excostos de reestructuració) creix a un ritme del 12,6%, fins als 1.905 milions (enfront dels 1.719 milions publicats), i les perspectives sobre la seva franquícia al Regne Unit (TSB) canvien a millor (tipus d'interès i rendibilitat/ROTE després dels esforços realitzats en eficiència)".

"El pitjor per al marge d'interès -principal font d'ingressos- sembla estar a prop del final gràcies al dinamisme comercial i la gestió de marges. La línia de costos recurrents reflecteix el pla d'ajustament realitzat i el cost del risc/CoR baixa fins als 49 ,0 punts bàsics sense que s'apreciïn símptomes de deteriorament important en els indicadors de qualitat creditícia", afegeixen aquests experts.

A més, "la ràtio de capital CET-I FL -focus d'atenció del mercat per l'exposició de Sabadell al negoci de Pimes- millora fins al 12,18% enfront del 12,12% al tercer trimestre, després de reservar el 31,8% del benefici per al pagament de dividends. La rendibilitat per dividend als preus actuals se situa al 4,6%”.

Per part seva, els experts de Renta 4, que aconsellen sobreponderar el valor, amb una valoració de 0,83 euros per acció, destaquen que, "malgrat el deteriorament del rendiment del marge d'interessos, el creixement en volums permet compensar-ho en part".

Segons la seva opinió, "els resultats haurien de permetre un millor comportament relatiu del valor davant del mercat, amb unes xifres que confirmen l'evolució esperada en marge d'interessos de menys a més a l'any, amb creixement a un dígit baix en línia amb la guia, la fortalesa més gran de les comissions netes i unes provisions controlades".

Noticias relacionadas

contador