ep el presidente de repsol antonio brufau en el el 32 encuentro empresarial de la sociedad de
JAVI COLMENERO-EUROPA PRESS

Repsol i Kraft Heinz han aconseguit un acord de compravenda d'energia virtual (VPPA) de llarga durada pel qual la companyia multienergètica espanyola li subministrarà electricitat d'origen 100% renovable generada per 34,2 MW de capacitat. Es tracta de la primera inversió en energia eòlica que subscriu la companyia multinacional d'alimentació i begudes, informa Repsol en un comunicat enviat aquest dimarts.

  • 15,07€
  • -0,89%

El VPPA, a dotze anys, està vinculat a un dels parcs eòlics de Delta II, que ja està en desenvolupament i que, un cop completat, tindrà una capacitat total de 860 MW distribuïda a 26 parcs ubicats a Aragó.

El contracte contribuirà als objectius de Kraft Heinz d'aconseguir que la majoria de l'electricitat que consumeix provingui de fonts renovables per al 2025 i reduir a la meitat les emissions de gasos d'efecte hivernacle el 2030. El VPPA equival al subministrament d'electricitat del 90% dels centres de producció europeus de Kraft Heinz.

“Aquest nou acord amb Kraft Heinz confirma una vegada més el potencial i atractiu dels nostres actius renovables per a empreses que busquen una cobertura de garanties en les seves necessitats energètiques a llarg termini i, alhora, obtenen una major estabilitat, cosa que afavoreix la seva competitivitat”, ha indicat el director executiu de Generació Baixa a Carboni de Repsol, João Costeira.

"El nostre acord amb Repsol és un pas important en els nostres esforços per reduir l'impacte del canvi climàtic", ha declarat Rafael Oliveira, vicepresident executiu i president de Mercats Internacionals de Kraft Heinz. "Estic orgullós d'aquesta inversió a la nostra Zona Internacional, que esperem que contribueixi al nostre objectiu global d'assolir les emissions netes zero per al 2050 i reduir el 50% de les nostres emissions per al 2030, alhora que ajudem la nostra indústria a realitzar la transició a la energia renovable", ha afegit.

L'objectiu de capacitat instal·lada de generació renovable de Repsol el 2025 és 6 GW i el 2030, 20 GW. La companyia compta actualment amb una cartera de més d'1,6 GW de capacitat renovable instal·lada i és present en aquest negoci a Espanya, Estats Units, Xile i Portugal.

Noticias relacionadas

contador