ep el presidente de repsol antonio brufau interviene durante la presentacion del aula de transicion
H.Bilbao - Europa Press

Repsol ha rebut una oferta del fons nord-americà EIG Global Energy Partners per comprar el 25% del negoci d'exploració i producció de petroli i gas, segons ha publicat l'agència Reuters. Les accions de l'espanyola pugen gairebé un 3% després de conèixer-se la notícia.

  • 14,73€
  • -1,57%

EIG s'ha interessat pel negoci d''upstream' de la petroliera espanyola, que alhora busca fons per impulsar la seva aposta per les energies renovables, que inclou el desenvolupament de plantes solars i parcs eòlics.

Segons els analistes, el negoci de petroli i gas de Repsol pot assolir una valoració d'entre 14.000 i 18.000 milions d'euros, de manera que l'oferta pot oscil·lar entre 3.500 i 4.500 milions d'euros, incloent-hi el deute associat.

En qualsevol cas, les negociacions es troben en una etapa inicial i poden trigar diversos mesos a culminar-se, i fins i tot no hi ha garantia que s'arribi a un acord, segons les fonts esmentades per l'agència de notícies.

Cal destacar que igual que altres companyies petrolieres, la divisió d''upstream' de Repsol té una estructura complexa, composta per més de 100 unitats individuals, segons apareix recollit als seus estats financers del 2021. De fet, segons els analistes, aquest negoci comporta uns costos de producció més elevats que els dels seus competidors, per la qual cosa els ingressos per barril són menors, però té una de les ràtios de reposició de reserves orgàniques més altes del sector.

En un intent de racionalitzar les operacions, la companyia ha venut les seves participacions en negocis d'exploració a diversos països, i al gener es va desprendre dels actius russos restants, que es va quedar Gazprom Neft.

EIG, amb seu a Washington, està especialitzada en inversions privades en energia i infraestructures relacionades. L'any passat va liderar un consorci que va invertir 12.400 milions de dòlars en una participació del 49% en oleoductes propietat del gegant petrolier Saudi Aramco.

Noticias relacionadas

contador