ep el consejero delegado de repsol josu jon imaz durante su intervencion
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

Repsol està de moda. Els analistes de Bankinter n'han elevat la valoració un 19%, fins als 18,20 euros per acció des dels anteriors 15,30 euros per títol, mentre les accions de la petroliera marquen nous màxims històrics (descomptant dividends i ampliacions de capital) per sobre dels 16 euros.

  • 14,73€
  • -1,57%

Els títols de Repsol van repuntar amb força a la borsa aquest dimarts, després que es publiqués que la companyia havia rebut una oferta de compra pel 25% del seu negoci de Petroli i Gas per part del fons nord-americà EIG.

"La nostra valoració preliminar de l'àrea de petroli i gas és de 18.000 milions d'euros. Per tant, si es confirma la venda del 25%, seria aproximadament 4.500 milions (18,7% de la capitalització borsària)", expliquen aquests analistes.

"Qualsevol valoració per sobre de 4.500 milions seria acollida positivament pel mercat", afegeixen. Segons la seva opinió, "l'operació té sentit estratègic, perquè li permet mantenir la majoria en una àrea estratègica" i, a més, "aconseguiria cristal·litzar valor, ja que el mercat atorga una valoració més gran a aquesta unitat per separat que integrada al grup consolidat".

Per acabar, comenten que la venda es realitzaria "en un moment propici, amb preu de petroli i gas molt elevats". A més, Repsol podria utilitzar aquests fons "per créixer a la seva àrea de renovables, sense elevar palanquejament, que és el seu principal objectiu".

Per als experts de Banc Sabadell, "estratègicament l'operació té sentit, ja que, si es fa als preus comentats, s'estaria maximitzant el preu de venda d'aquesta participació, atès l'actual preu elevat del cru".

A més, assenyalen que "permetria destinar els fons a finançar el capex (inversions) de renovables (4.300 milions d'euros previstos per incrementar la producció a 4,3 GW, amb l'objectiu d'arribar a 6 GW), accelerant el procés".

Noticias relacionadas

contador