ep sede de repsol
REPSOL - Archivo
14,80€
  • -0,25€
  • -1,66%

Una rendibilitat per dividend atractiva i sostenible en el temps, un balanç sanejat, el focus en energies netes i el Pla Estratègic 2021/2025 ambiciós. Aquestes són les principals raons per les quals els analistes de Bankinter han elevat la recomanació de Repsol a 'comprar' des de 'neutral'. A més, situen el seu preu objectiu en revisió des dels 5,9 euros per acció anteriors.

En concret, l'entitat considera que Repsol compta amb un dividend "molt atractiu que és sostenible en el temps". La rendibilitat per dividend actual és del 12,7%. A més, com expliquen, a partir d'ara el dividend passarà a ser en efectiu, i es deixarà enrere l''script dividend'. "Establirà un dividend mínim per als propers anys garantit i en funció de l'evolució del mercat anirà pujant" i podrà introduir programes de recompres d'accions, destaquen.

També assenyalen que el balanç de la companyia "està sanejat i no contempla un ascens de deute". A això s'uneix que Repsol manté el seu objectiu de convertir-se en una empresa multienergética i eleva les seves inversions en aquest àmbit. "És una de les empreses més ben posicionades en el sector", afirma Bankinter.

Pel que fa al Pla Estratègic 2021/2025 que Repsol presentarà aquest dijous 26 de novembre, els analistes el defineixen com "ambiciós", ja que establirà les guies del creixement a llarg termini i estarà focalitzat en transició energètica, flexibilitat financera i remuneració a l'accionista competitiva.

Noticias relacionadas

contador