ep archivo   la sede nacional de repsol a 8 de julio de 2021 en madrid espana la audiencia nacional
Cézaro De Luca - Europa Press - Archivo

Els analistes esperen bons resultats de Repsol després de la publicació dels seus indicadors avançats del quart trimestre del 2021. La companyia presentarà els seus comptes al mercat el proper 17 de febrer.

  • 15,01€
  • -0,03%

"Amb el trading statement esperem bons resultats", assenyalen des de Sabadell. Com expliquen, el trading statement del quart trimestre del 2021 "no mostra sorpreses en el preu del cru, mentre que la producció puja un 5,8% enfront del trimestre anterior".

Quant al marge de refinació, va repuntar fins als 4,4 dòlars (enfront dels 3,2 dòlars del tercer trimestre), quedant la mitjana anual en 2,4 dòlars, afegeixen des de l'entitat, que revisa a l'alça el BDI en un 62%, fins als 769 milions d'euros (en línia amb el consens), deixant el BDI del 2021 en 2.351 milions d'euros, un 18% superior a l'estimació anterior i un 145% per sobre del 2020.

Sabadell en manté el preu objectiu de 13,25 euros per acció, amb un potencial del 19%, i dona a la companyia una recomanació de comprar.

Similar opinió la que tenen des de Renta4, de reiterar el consell de sobreponderar amb un preu objectiu de 13,3 euros. Destaquen en cotitzacions internacionals la forta millora de l'HH a 5,8 dòlars al quart trimestre del 2021, un 45% més enfront del trimestre previ i un 85,7% més anual. "El nivell mitjà esperat per a finals del 2021 era de 3,6 dòlars".

Assenyalen també que el Brent augmenta un 8,6% al quart trimestre, fins als 79,8 dòlars, un 69,5% més anual. A nivell de producció, es tanca l'any amb un creixement del 5,8% enfront del tercer trimestre, però amb caiguda de l'11,7% l'any, amb descens a totes regions excepte Europa. La producció és un 1,4% per sota de l'objectiu anual.

La valoració que fan des de l'entitat és "positiva i que va permetre a la companyia després del tercer trimestre millorar en 5% el dividend en efectiu de 0,63 euros i llançar una recompra d'accions del 5% o 75 milions d'accions".

VENDRE UNA PARTICIPACIÓ MINORITÀRIA DE LA SEVA ÀREA DE RENOVABLES

D'altra banda, Repsol vol vendre una participació minoritària de la seva àrea de renovables, com a possible pas previ a una sortida a borsa. Per això, ha realitzat la transformació en Societat Anònima de Repsol Renovables, des de Societat Limitada Unipersonal, per poder traspassar-ne les accions lliurement. L'objectiu és vendre'n entre un 10% i un 25%. La divisió està valorada al voltant de 5.000 milions d'euros.

Per a Bankinter, “tot i que no hi ha res confirmat, aquesta operació té sentit estratègic i és un dels principals catalitzadors per al valor a curt termini. Li permet posar en valor els seus actius de renovables i continuar creixent sense necessitat de fer aportacions addicionals de capital. A més, manté el seu objectiu de diversificar el negoci i fer-ho menys depenent del preu del petroli”.

Noticias relacionadas

contador