ep technology lab de repsol
REPSOL

Deutsche Bank revisa a l'alça el preu objectiu de les accions de Repsol: el situa a 14,2 euros enfront dels 13,8 euros previs, amb un potencial del 43%. A més, manté la seva recomanació de compra sobre la companyia.

  • 14,70€
  • -1,97%

En un informe recent expliquen que, encara que la seva visió global de Repsol és la més baixa de la seva cobertura, obstaculitzada per un punt de partida d'intensitat de descarburació relativament baixa i un ROACE relativament baix, "això és més que descomptat pel mercat, que fa que el balanç dels fonamentals davant de la valoració de Repsol sigui tan convincent com l'oferta per TotalEnergies, BP i Shell".

"El nostre pronòstic d'emissions negatives de CO2 del 2019-2025 compensa en certa mesura el punt de partida de mètriques d'intensitat d'emissions relativament baixes, i és probable que rebi més ajut en el futur per gas", afegeixen els analistes.

Com assenyalen, Repsol té un negoci d'energia renovable en ràpid creixement, amb 1,2 GW a finals de 2020 i un objectiu de multiplicar-lo per gairebé 5 per a finals de 2025 i 11 vegades per a 2030, i planeja cultivar biocombustibles al mix de refinació per ajudar a reduir les emissions netes, juntament amb H2 verd i un creixent negoci de càrrega de vehicles elèctrics.

A més, Repsol ha declarat que preveu una recompra de 200 milions d'accions per al 2022-2025 (ja que el Brent supera els 50 dòlars el barril), fet que implica una reducció potencial del recompte d'accions del 13% durant aquest període. També ha manifestat la seva ambició de possiblement OPI d'una part de les seves operacions de Renewables Powergen, "cosa que creiem que podria ressaltar el valor ocult d'aquest negoci de creixement ràpid".

Pel que fa als riscos, Deutsche Bank n'inclou tres: una demanda de gas nord-americana més feble del que s'esperava a causa de tancaments per la Covid més severs; possibles retards o ajornaments d'una oferta pública inicial o venda comercial del segment d'energies renovables; i qualsevol canvi advers als impostos d'abast 3 del carboni de la UE que afectin els seus negocis de refinació europeus.

Noticias relacionadas

contador