ep la sede nacional de repsol en madrid
Cézaro De Luca - Europa Press

Directius de Barclays han mantingut recentment una trobada amb el director general econòmic financer (CFO) de Repsol, Antonio Lorenzo, en una xerrada virtual durant la conferència sobre energia i electricitat de la companyia a Nova York. D'aquesta reunió Barclays extreu una sèrie d'idees, com que l'escissió de la filial de renovables és una decisió per al primer trimestre del 2022, mentre que la divisió comercial ja no està sobre la taula.

  • 14,72€
  • -1,90%

Diuen des de Barclays que Repsol s'està beneficiant "clarament" d'un entorn de downstream més favorable, amb un excés de free cash flow (flux de caixa lliure) que "probablement s'utilitzarà per a una major inversió en capital l'any que ve, així com per al llançament de recompres d'accions ".

Sobre aquestes recompres d'accions, remarca que requereixen l'aprovació del consell d'administració, mentre que destaca també el fet que les inversions augmentaran en uns 1.000 milions el 2022, en línia amb el pla estratègic.

Pel que fa a altres aspectes rellevants derivats d'aquesta trobada, des de Barclays indiquen que els marges de refinació de Repsol estan augmentant i aconseguiran nivells superiors a 5 dòlars per barril al setembre. "El mercat petroquímic també gaudeix de bona salut, amb marges durant el tercer trimestre gairebé en línia amb els del segon", expliquen.

Per la seva banda, la producció d'upstream s'està recuperant del manteniment i no hi ha grans restriccions a la capacitat de Repsol per assumir els majors preus de gas als EUA.

Barclays tenen un consell de neutral sobre Repsol, amb un preu objectiu d'11 euros.

Noticias relacionadas

contador