ep antonio brufaula junta generalaccionistasrepsol
EUROPA PRESS - Archivo

Repsol se situa aquest dijous entre els pitjors valors de l'IBEX després de recular posicions també durant la passada jornada al mig de la caiguda del cru (el barril Brent va arribar a deixar-se un 7%). La petroliera va anunciar després del tancament les seves dades operatives del segon trimestre, unes xifres que, segons els experts de Banc Sabadell, "anticipen poques sorpreses" de cara als resultats del segon trimestre.

  • 14,72€
  • -1,90%

Durant el trimestre, el preu del cru Brent (74,4 dòlars el barril davant els 59 dòlars el barril de guia per 2018) millora un 50% interanual i un 11% davant el primer trimestre de 2018, però amb caigudes en el preu del gas de l'1,2% interanual i del 7% intertrimestral.

Pel que fa a la producció, la companyia registra un increment interanual del 6%, fins als 720.000 barrils/diaris (-1% intertrimestral) enfront de la guia mitjana anual de més de 700.000 barrils per dia.

En negatiu, els experts de Renta 4 destaquen la depreciació interanual del 8% del dòlar respecte a l'euro, tot i que s'aprecia un 3% davant el primer trimestre de 2018.

"Destaquem també la bona evolució dels marges de refinació, que repunten fins als 7,2 dòlars per barril, xifra que implica una pujada del 16% interanual i del 9% en comparativa intertrimestral, cosa que confirma que la debilitat del primer trimestre va ser temporal, a causa a les parades de manteniment de la refineria de Puertollano, i en bona línia per complir amb l'objectiu anual, o superar-lo, de més de 6,4 dòlars per barril", expliquen aquests analistes.

Els resultats del segon trimestre de Repsol es publicaran el proper 26 de juliol. Des de Renta 4 apunten que aquestes xifres recolliran en positiu la millora del preu del cru, de la producció i dels marges de refinació, mentre que en negatiu pesarà la depreciació del dòlar.

"La nostra lectura d'aquesta bestreta és que els resultats del segon trimestre podrien millorar lleugerament a nivell operatiu els del primer trimestre (+4% en EBIT), però amb caigudes en el benefici després d'impostos del 9% per un pitjor mix de la taxa fiscal explicat pel major pes de Líbia", expliquen des de Sabadell. "Amb tot, els resultats del segon trimestre no haurien de sorprendre a ningú, ni per mal ni per bé, que és una reducció esperada del deute financer net del 47% davant el primer trimestre pel cobrament de la desinversió realitzada en Naturgy", afegeixen aquests experts. Des de Sabadell conclouen que Repsol cotitza amb un descompte del 20% davant els seus comparables "cosa que no veiem justificat".

Noticias relacionadas

contador