ep empleadosrepsol adquieren 246508 accionesla petroleraparteplanincentivos
REPSOL - Archivo
15,01€
  • -0,01€
  • -0,03%

Repsol ha començat la jornada sent el pitjor valor de l'IBEX, però ara es recupera i puja lleugerament. Els experts de Barclays han publicat un informe en què retallen la seva estimació de benefici net per a la petroliera per al tercer trimestre en un 5%, fins als 567 milions d'euros.

"Això reflecteix la combinació d'un marge de refinació més feble del que s'esperava, que és 0,5 dòlars per barril per sota del nostre pronòstic, i una menor producció en upstream", expliquen aquests analistes.

En el passat, Repsol va aconseguir un augment de 0,8 dòlars per barril i Barclays creu que és probable que aquesta tendència es repeteixi durant el tercer trimestre i que la companyia també es beneficiï d'una millor contribució de les divisions de màrqueting. "No obstant això, les nostres estimacions actualitzades per al trimestre són un 9% per sota del consens de Bloomberg i continuem sent cautelosos amb l'acció", precisen aquests experts.

RECUPERACIÓ DEL MARGE DE REFINACIÓ

Repsol va publicar aquest dimarts després del tancament del mercat les seves principals dades operatives per al tercer trimestre de l'any. Els experts de Banc Sabadell destaquen d'aquestes referències la recuperació del marge de refinació respecte als mínims de l'estiu (pugen un 57% enfront del segon trimestre de 2019 però cauen un 18% enfront del tercer trimestre de 2018). Aquest fet es presenta com una tendència positiva per al segon trimestre en downstream. No obstant això, la caiguda del cru tindrà un efecte negatiu en upstream tot i l'apreciació del dòlar i la major producció.

"L'impacte i la recuperació encara incompleta de la refinació hauria portar-los a un benefici després d'impostos del tercer trimestre molt en línia amb el del segon trimestre", apunten aquests experts, "però un 14% per sota del benefici del tercer trimestre de 2018", afegeixen.

"Mantenim les nostres estimacions per a l'any que, per complir-se, exigiran un quart trimestre fort en refinació, cosa que esperem. El risc màxim que veiem és que no continuï la recuperació de la refinació durant el quart trimestre, cosa que considerem poc probable, cosa que implicaria una revisió del -3% en el benefici net de 2019 enfront del consens", conclou Sabadell.

Noticias relacionadas

contador