ep el consejero delegado de repsol josu jon imaz
REPSOL
14,95€
  • -0,10€
  • -0,66%

Repsol ha constituït una filial de renovables, Repsol Renovables, per pilotar el seu creixement en el negoci de les energies 'verdes', on preveu comptar amb uns 4.500 megawatts (MW) l'any 2025, objectiu que entre els seus projectes actius i en desenvolupament ja arriba pràcticament al 90%.

Segons consta al Butlletí Oficial del Registre Mercantil, l'energètica ha constituït aquesta societat, el començament d'operacions de la qual va tenir lloc el passat 11 de setembre i que compta com a administrador únic amb Joao Paulo Costeira Nogueira de Sousa, directiu 'fitxat' fa uns mesos per Repsol Electricitat i Gas procedent d'EDPR.

En concret, l'objecte social d'aquesta societat és "la realització de tota mena d'activitats, obres i serveis propis o relacionats amb els negocis de projecte, enginyeria, desenvolupament, construcció, operació, instal.lació, explotació, manteniment i alienació de complexos de producció d'energia elèctrica".

Aquesta nova divisió dependrà així de Repsol Electricitat i Gas, la filial llançada a finals de l'any passat pel grup per desenvolupar el seu negoci d'electricitat i gas, després de l'adquisició dels actius de Viesgo.

De fet les seves oficines seran al carrer General Lacy, 23 de Madrid, on Repsol Electricitat i Gas compta també amb les seves oficines a la capital madrilenya, ja que la seva seu social es troba a Santander.

UNS 800 MW EN DESENVOLUPAMENT EN TRES PROJECTES DE RENOVABLES

El passat mes de juliol, Repsol va impulsar més la seva aposta per les renovables a Espanya amb la incorporació a la seva cartera d'actius del desenvolupament de tres nous projectes renovables a Espanya, dos eòlics i un solar, que sumen una capacitat d'uns 800 megawatts (MW).

En concret, a Aragó es desenvoluparà el projecte eòlic Delta, de 335 MW; a Castella i Lleó es durà a terme el parc eòlic Pi, de 255 MW; ia Cadis el projecte solar Sigma, de 204 MW.

Aquests nous projectes de renovables a la cartera de Repsol se sumen a la planta fotovoltaica de Valdesolar (Badajoz) de 264 MW, també en desenvolupament.

Repsol compta així amb una capacitat total instal·lada de 2.952 MW i aquests tres projectes, la planta fotovoltaica de Valdesolar i el parc eòlic flotant a Portugal de WindFloat -en què és soci d'EDP Renovavéis- li permeten sumar altres 1.083 MW, i arribar al 90% (4.035 MW) de la seva meta de capacitat de generació baixa en emissions, xifrada al voltant de 4.500 MW l'any 2025.

El grup presidit per b contempla en la seva estratègia a 2020 inversions en aquest negoci de baixes emissions de 2.500 milions d'euros, amb l'objectiu d'assolir 2,5 milions de clients minoristes d'electricitat i gas a Espanya a l'horitzó de 2025, amb una quota de mercat superior al 5%.

Segons les últimes dades ofertes per la companyia, Repsol Electricitat i Gas, filial presidida per María Victoria Zingoni i el conseller delegat de la qual és Francisco Vázquez, compta ja amb més de 930.000 clients de llum i gas.

Noticias relacionadas

contador