• La companyia ha actualitzat el seu Pla Estratègic 2016-2020
ep antonio brufaujosu jon imazla juntaaccionistasrepsol 20180511141402
Europa Press - Archivo
14,72€
  • -0,29€
  • -1,90%

Repsol ha actualitzat el seu Pla Estratègic 2018-2020 per canvis en el preu del petroli i després de complir els objectius de la primera part. La petroliera augmentarà el dividend un 8% anualitzat fins al 2020, fet que farà que la remuneració a l'accionista en aquesta data arribi fins a l'euro per acció.

El repartiment d'aquest dividend serà mitjançant la fórmula de dividend en accions, juntament amb un programa de recompra de títols que evitarà la dilució dels qui optin per cobrar-lo en efectiu.

Font: Repsol.

La companyia ha explicat que la seva renovada estratègia es basa en tres pilars: remuneració creixent a l'accionista, creixement rendible dels seus negocis (upstream i downstream) i desenvolupament de nous negocis vinculats a la transició energètica.

Entre 2018 i 2020, Repsol preveu invertir 15.000 milions d'euros, repartits en un 53% en el seu negoci d'upstream i en un 45% en downstream

Entre 2018 i 2020, Repsol preveu invertir 15.000 milions d'euros, repartits en un 53% al seu negoci d'upstream (exploració i producció) i en un 45% en downstream (refinació, química, màrqueting, lubricants, trading, glp, gas & power) i en actius de baixes emissions de CO2.

Repsol ha explicat que destinarà 2.500 milions d'euros a projectes energètics de baixes emissions de CO2 i que desenvoluparà noves oportunitats de negoci a llarg termini.

L'estratègia fins al 2020 s'ha elaborat prenent com a referència un preu de 50 dòlars per barril de Brent durant tot el període. Repsol ha dit que l'actualització es produeix després que durant els dos primers anys del pla 2016-2020 la companyia demostrés la seva resiliència en assolir tots els objectius previstos tot i el context de baixos preus del petroli i del gas.

"Prosseguint amb el seu criteri de prudència, el Pla Estratègic 2018-2020 podrà autofinançar-se a 50 dòlars/barril (cru Brent), preu en què la companyia garanteix, a més, el manteniment d'una elevada flexibilitat financera i d'un nivell de deute molt inferior a la mitjana del sector", ha assenyalat la petroliera.

UPSTREAM: AUGMENT DE LA PRODUCCIÓ I DE LA RENDIBILITAT

Després d’integrar Talisman i duplicar la mida del negoci d'upstream, Repsol ha assenyalat que afronta un període durant el qual incrementarà la seva producció d'hidrocarburs (+8% al 2020), obtindrà un major retorn i optimitzarà la seva cartera d'actius.

El negoci d'upstream invertirà 7.900 milions d'euros fins al 2020, d'acord amb l'actualització del Pla Estratègic. Al voltant del 60% d'aquesta quantitat es destinarà a projectes de creixement i a exploració per incrementar la producció i garantir un nivell de reserves òptim a mitjà i llarg termini, i es prioritzaran els projectes onshore (en terra) i en aigües someres.

Les principals inversions es concentraran en el creixement orgànic, en actius ja existents, que no requereixen importants desenvolupaments, són grans generadors de caixa i permetran augmentar la producció a curt termini, com Sagari (Perú), Marcellus, Eagle Ford i Buckskin (Estats Units), Yme (Noruega), Bunga Pakma i Kinabalu (Malàisia), Corridor (Indonèsia), NC-115 i NC-186 (Líbia) i Reggane (Algèria).

L'augment de la producció fins als 750.000 barrils equivalents de petroli al dia el 2020 es veurà complementat per una "activa gestió de la cartera", mitjançant la qual se substituiran la producció de barrils per altres amb major marge de benefici.

El Pla Estratègic preveu un increment del flux de caixa operatiu orgànic del 50% en upstream, fins als 3.000 milions d'euros, en un escenari lineal de preus del Brent a 50 dòlars per barril.

DOWNSTREAM: EXPANSIÓ INTERNACIONAL

Dels 15.000 milions d'euros d'inversions previstes fins al 2020 per la companyia, un total de 4.200 milions es destinaran a projectes de downstream, repartits entre l'expansió internacional d'alguns dels seus negocis i "el manteniment i millora dels actius clau que garanteixen un acompliment excel·lent".

L'expansió internacional inclou el negoci d'estacions de servei, en mercats com Mèxic, on Repsol ha obert durant tres mesos 30 instal·lacions, i Perú, país en el qual la companyia ja disposa de gairebé 500 punts de venda.

Repsol estima que el flux de caixa operatiu de downstream augmentarà en 700 milions d'euros el 2020 en comparació amb 2017, xifra que suposa una alça del 27% durant el període.

Noticias relacionadas

contador