repsol principal

Repsol ha pujat amb força aquest dimecres (+4,19%) a l'IBEX 35. La companyia, que va tocar màxims històrics el 10 de maig, reacciona així al mercat al repunt dels preus del petroli.

  • 14,40€
  • -2,21%

El barril de Brent, referència a Europa, puja un 0,5% fins als 75,69 dòlars. Per la seva banda, el barril de West Texas, referència als Estats Units, repunta un 0,24% fins als 66,89 dòlars.

La petroliera espanyola va tocar màxims històrics el 10 de maig ajudada pels preus del cru

La petroliera espanyola va ser aquest dilluns un dels pitjors valors del selectiu espanyol després de la caiguda del cru (-1,5%) i va acabar al tancament de la sessió deixant-se un 0,57%.

El mercat de matèries primeres va justificar aquesta caiguda després de conèixer que Rússia i l'Aràbia Saudita, dos dels tres principals productors de cru al món, van deixar entreveure que elevarien la seva producció per compensar la pèrdua de protagonisme de l'Iran i Veneçuela.

Els analistes de Credit Suisse han apuntat aquest dimarts que, tot i que Rússia i l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) liderada pels saudites elevessin la seva producció, seguirien sense tenir un impacte molt preocupant en els inventaris mundials. Tot dependrà de la decisió que es prengui durant la propera reunió del proper 22 de juny a Viena.

Noticias relacionadas

contador